Roar Ingdal 2015 2
Roar Ingdal 2015 2

First Hotels med spennende samarbeid

Mangel på kvalifisert kjøkkenpersonell har i mange år vært et velkjent bransjeproblem. Derfor inngår nå First Hotels et samarbeid med en reiselivsskole i Sverige. Kjeden har knyttet til seg Hotel Dalia, der du også finner Strömkullegymnasiet, der hundrevis av kokker, resepsjonister, servitører og reisekonsulenter har avlagt eksamen gjennom de 20 årene skolen har eksistert.

Publisert

– Som hotellkjede har vi en unik posisjon til å koble utdanningen mot hotell- og restaurantfaget i praksis, og det på hoteller over hele Skandinavia, sier Ingdal.

– Vi har fulgt den pågående debatten i næringen og kjenner problematikken fra innsiden. Nå ønsker vi å aktivt ta grep om egen rekruttering og inngår et samarbeid med Strömkullegymnasiet, sier administrerende direktør i First Hotels.Roar Ingdal, i en pressemelding.

– Som hotellkjede har vi en unik posisjon til å koble utdanningen mot hotell- og restaurantfaget i praksis, og det på hoteller over hele Skandinavia, sier Ingdal.

Hotel Dalia, som ligger nær den norske grensen, i Bengtsfors i Dalsland, slutter seg til hotellkjeden i løpet av sommeren, og Ingdal ønsker snarlig å formalisere samarbeidet med skolen.

Får unik erfaring på hotellet

Fra Hotel Dalia i Bengtsfors, som blir innlemmet i First Hotels i løpet av sommeren.

Hotel Dalia ble bygget i 1956, og i 1995 ble Strömkullgymnasiet etablert.

Tanken var at skolens elever kunne få en perfekt miks mellom teori og praksis; mens de studerte kunne de samtidig bygge seg erfaring ved å jobbe på hotellet.

– Dette har fungert utmerket, men hotellets størrelse gir naturlige begrensninger for mulighet til erfaring. Nå åpner det seg helt andre dører – med First Hotels’ 58 hoteller i Norden er mulighetene for elevene enorme, sier Hans Sprung, VD ved First Hotel Bengtfors.

Kjennskap til hele verdikjeden

Unikt er også allsidigheten ved utdannelsen og elevene får kjennskap til hele verdikjeden til hotellene – fra før gjesten har sjekket inn, til etter at den har sjekket ut.

– Vi forventer også en real oppsving for hotellet. First Hotels har et stort nettverk med lojale kunder, et velfungerende distribusjonsapparat og gode tekniske løsninger. Dessuten tør hotellkjeden å tenke nytt, noe som er viktig for vårt samarbeid, sier Sprung.

God beliggenhet

Hotel Dalia ligger i Bengtsfors i Dalsland, nær den norske grensen.

Hotel Dalia ligger kun to-timers kjøretur fra både Göteborg og Oslo (16 mil), mens Stockholm er snaue fem timer unna.

– Det er ingen tvil om at også beliggenheten gjør både hotellet og utdanningen attraktiv for store befolkningsområder i begge land, sier Ingdal.

Alle de 43 rommene ble renovert i 2008, og hotellet er også utstyrt med nytt treningsrom og utendørsbasseng. En rekke aktiviteter tilbys i området, som kanopadling, golf, fisking, sykling på dertil egnede veier og dressinturer på nedlagte toglinjer.

Hotel Dalia

Bygget: 1956

Totalrenovert: 2008

Antall rom: 43

Restaurant: Pitcher’s

Fasiliteter: Basseng, treningsrom, konferanselokaler, vakker utsikt over Dalsland kanal samt en rekke aktivitetsmuligheter i hotellets umiddelbare nærhet.

Strömkullgymnasiet

Oppstart: 1995

To linjer: Restaurant- og livsmedel og Hotell og turisme

Antall elever: Hvert år avlegger cirka 75 elever eksamen ved skolen.

Kriterier for å komme inn: Svensk/svensk som andrespråk, engelsk og matematikk. I tillegg kreves ytterligere fem beståtte fag.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS