Keep It Local Eat Award
Keep It Local Eat Award

Keep-it Technologies vant Local EAT Award 2015

Keep-it Technologies stakk av med seieren i Local EAT Award 2015. Kåringen skjedde under EAT Stockholm Food Forum som samler verdens fremste politikere, akademikere og forretningsfolk for å snakke om mat, helse og bærekraft.

Publisert

Kristen Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies og med bakgrunn i blant annet Nespresso, mottar prisen for Local EAT Award 2015 fra administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth og administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund.

Over 200 meget sterke bidrag fra Norge og Sverige konkurrerte om å vinne matentreprenørskapsprisen,som arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT.

– Kåringer som Local EAT Award gjør at små, men smarte og potensielt globale løsninger får oppmerksomhet. Det er avgjørende for å få gjennomslag for nye produkter som krever endring av etablerte forretningsmodeller. Vi er veldig takknemlige, sier Kristen Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies.

Holdbarhetsmålere for mat

Keep-it Technologies lager holdbarhetsmålere for mat. En liten brikke med et innebygdt termometer måler holdbarheten til ulike matvarer ut ifra forholdene produktet produseres, transporteres og oppbevares i. Brikken gjør det dermed trygt og enkelt å spise mat uavhengig av holdbarhetsdatoen på pakken.

– Vi kaster rundt 30 % av maten som produseres, og en del av dette er på grunn av streng overholdelse av holdbarhetsdatoen på innpakningen. Keep-it Technologies idé gjør at vi kan begrense mengden mat vi kaster samtidig som vi forsikrer oss om at maten er helsemessig forsvarlig å spise. Dette er bra både i et bærekrafts- og helseperspektiv, og derfor er Keep-it Technologies vinneren av Local EAT Award 2015, sier Hege Gjessing, leder av juryen i Local EAT Award.

Vil vokse seg stor, tror Skogen Lund

Keep-it Technologies har allerede avtaler med McDonalds, REMA 1000 og Oslo Universitetssykehus, men ønsker å nå ut til enda flere med sitt produkt. Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, tror bedriften kan vokse seg stor.

– Keep-it Technologies sin holdbarhetsmåler er et av flere tiltak som kan bidra til å redusere et stort problem – den enorme mengden med mat som kastes hver dag. Keep-it har kommet opp med en spennende løsning som allerede er i bruk i norske matbutikker. På vegne av NHO vil jeg gratulere så mye med en fortjent pris, sier Skogen Lund.

Stort potensial, mener Stordalen

Petter A. Stordalen, jurymedlem i Local EAT Award, tror også potensialet er stort.

– Bærekraftig business er fremtiden, og gjort riktig er det også svært lønnsomt. Løsningen representerer en innovasjon og noe helt nytt, og har i tillegg stort industrielt potensial. Keep-it Technologies vinner Local EAT Award 2015 fordi de både bidrar til å løse et stort problem innen bærekraft og helse, og svarer på et behov i dagens marked, sier Stordalen.

Local EAT Award

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT Stockholm Food Forum, et globalt initiativ etablert av Stordalen Foundation og Stockholm Resilience Centre for å bidra til å endre verdens matsystemer til sunn og bærekraftigmat.

Local EAT Award jakter på Skandinavias matentreprenører og kårer den beste ideen innen mat, helse og bærekraft. Juryen består av Hege Gjessing, President i Den norske Legeforening, tidligere justisminister og medlem av Næringskomiteen Knut Storberget, Forskningsdirektør ved Stockholm Resilience Centre Carl Folke og Petter A. Stordalen. Vinneren får en pengepremie på 100 000 kroner, et mentormøte med Petter A. Stordalen og deltagelse på EAT Stockholm Food Forum 1. og 2.juni.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS