Green Key Kristiansand Feriesenter sommer ferie strand (1)
Green Key Kristiansand Feriesenter sommer ferie strand (1)

Miljøbevisste campingbedrifter

Kristiansand Feriesenter og Jølstraholmen Camping mottar miljøsertifiseringen Green Key. For å bli Green Key-sertifisert må bedriften leve opp til en rekke kriterier innen alt fra energi, vask, avfall og informasjonsarbeid til å være en ansvarlig arbeidsplass.

Publisert

Kristiansand Feriesenter er Green Key-sertifisert.

– Green Key tilbyr en helhetlig, gjennomprøvd internasjonal modell for å ta ansvar for miljøet. Dette gjelder både interne rutiner for bedriften og omhandler også uteområdene som omgir oss. Vi ser bare fordeler med en bevisstgjøring her. Bedriften vil spare både penger i form av energieffektivisering på ulike områder, samtidig som vi sparer miljøet for unødig ressursbruk. Vi håper at våre gjester vil sette pris på muligheten til å samarbeide med oss om å ta bedre vare på miljøet, sier Lloyd Tryland, daglig leder ved Kristiansand Feriesenter.

Saken fortsetter under bildet

Daglig leder ved Kristiansand Feriesenter, Lloyd Tryland. (Foto: Sol Nodeland)

– Vi vil synliggjøre Green Key-sertifiseringen ovenfor gjestene ved å legge ut en liten informasjonsfolder på alle utleieenhetene våre og prøve å bevisstgjøre dem ved å henge opp plakater på sanitæranleggene samt ved området for avfallssortering. Også de daglige barneaktivitetene i høysesong vil få sin input og bli inkludert i programmet som «miljødetektiver», sier Tryland.

– Bedre miljø på campingen

Jølstraholmen Camping.

– Vi har valgt å bli Green Key-sertifiserte fordi vi ønsker å bidra til å skape et bærekraftig reiseliv. Dette fører også til et mye bedre miljø på campingen for ansatte og gjester, og vi blir mer bevisste i våre handlinger, sier Kristine Hjelmbrekke, daglig leder ved Jølstraholmen Camping.

– Vi har skiftet ut alt av rengjøringsmiddel med miljøvennlige produkter, vi har gjort tiltak i forhold til vannforbruk og vi skifter fortløpende ut alle lyspærer med spare- eller led-pærer. Vi har ei bevisst holdning til energiforbruket og gode rutiner på hvordan vi skal spare dette. Vi har også startet med å opplyse gjestene i mye større grad om hvordan de kan sortere avfall, sier Hjelmbrekke.

Får anerkjennelsen denne uka

Overrekkelse av Green Key-diplom skjer tirsdag 16. juni kl. 17.30 på Kristiansand Feriesenter. Ordfører Arvid Grundekjøn overrekker diplomet sammen med styreleder for Stiftelsen FEE Norway, Jan Michael Brataas. Tilsvarende vil Jølstraholmen Camping få overrekt Green Key-diplom onsdag 17. juni kl. 16.00 på Jølstraholmen Camping. Ordfører Oddmund Klakegg i Jølster kommune overrekker diplomet sammen med Jan-Henrik Larsen, avdelingsleder camping, NHO Reiseliv.

Green Key

Green Key er reiselivets miljømerke, og per i dag den største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder. Miljømerket er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) og United Nations Environmental Programme (UNEP), og drives internasjonalt av FEE (Foundation for Environmental Education). Miljøordningen finnes i 45 land.

Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Green Key har som mål å endre praksis og adferd hos reiselivsaktører, inkludert gjester, bedrifter, myndigheter og lokalsamfunn, i bærekraftig retning. Dette gjennom å øke bevisstheten blant både ansatte og gjester, ved å fremme bærekraftige rutiner og bruk av teknologi, ved å støtte opp under miljøvennlige og ansvarlige bedrifter, redusere energibruk og ressursforbruk.

Lansert i Norge i 2014

FEE Norway lanserte høsten 2014 Green Key-programmet i Norge. Allerede har en stor hotellkjede, Rezidor, byttet ordning fra Svanemerket til Green Key, og flere uavhengige hoteller er i gang.

Les også: Plaza er Green Key-sertifisert

Stiftelsen FEE Norway og Nasjonalt campingnettverk v/Norsk Turistutvikling AS og NHO Reiseliv har tatt initiativ til å innføre miljøordningen for camping i Norge. Arbeidet har vært finansielt støttet av Vest-Agder fylkeskommune, Sogn og Fjordane fylkeskommune og Oppland fylkeskommune.

Kristiansand Feriesenter

Kristiansand Feriesenter er et fem-stjerners ferieparadis, midt mellom Kristiansand sentrum og Dyreparken, omgitt av sjø på 3 kanter. Feriesenteret tilbyr moderne ferieleiligheter, sommerhus og hytter i tillegg til oppstillingsplasser med vann og avløp for bobiler, campingvogner og telt.

Jølstraholmen Camping

Jølstraholmen Camping ligger i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Campingplassen tilbyr hytter og leiligheter av god standard, samt oppstillingsplasser for bobiler, campingvogner og telt. Det finnes en rekke aktivitetstilbud både på campingplassen og i nærområdet. Jølstraholmen ligger ved bredden av elva Jølstra som er en av Nord-Europas beste ørret-elver.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS