Scandic Park Sandefjord Svanen
Scandic Park Sandefjord Svanen

Svanen til Scandic Park Sandefjord

Scandic Park Sandefjord har klart Svanens nye tøffe miljøkrav og har mottatt en sertifisering av hele sin hotellvirksomhet. I oktober kobles også hotellet på Statkraft Varmes nye fjernvarmeanlegg.

Publisert

Svanemerket til Scandic Park Sandefjord: Fra venstre administrerende direktør Thomas Ødegård, teknisk sjef Svein Roger Løvåsen og salgssjef i Statkraft, Per Weidenhaijn.

Nå vaier Svane-flagget over Scandic Park Sandefjord som det synlige beviset på at hotellet oppfyller et av verdens strengeste miljøkrav.

Bidra

– Alle våre medarbeidere har jobbet hardt og målbevisst gjennom lang tid for å oppfylle Svanens strenge miljøkrav. Nå kan våre gjester bidra til «å redde verden litte grann», hver gang de bor hos oss, sier hotelldirektør Thomas Ødegård.

Svanemerkingen innebærer at hotellets medarbeidere tar et helhetlig grep om miljøarbeidet i de daglige rutinene – noe som krever både engasjement og kunnskap. En mer miljøtilpasset virksomhet fører til reduserte kostnader gjennom lavere forbruk av energi og mindre avfall.

Energiforbruk

Teknisk sjef ved hotellet, Svein Roger Løvåsen, har vært svært delaktig i prosessen med å bli et svanemerket hotell. Spesielt på energiforbruket har det vist seg å være et stort forbedringspotensial.

– Belysning i hele hotellet kommer nå fra effektive led-pærer, og vi har blant annet fjernet to gamle oljekjeler fra fyrrommet. I tillegg har huseier investert i nytt ventilasjonsanlegg og varmepumpe, sier Løvåsen.

Fjernvarme fra oktober

Scandic Park Sandefjord. (Arkiv)

Varme og ventilasjon er styrt digitalt via et såkalt SD-anlegg, og i oktober kobles hotellet på Statkraft Varmes nye fjernvarmeanlegg.

– Med de nye grepene vi nå har gjort, ligger vi an til å spare ca. 1,8 millioner kW/h bare i løpet av de siste to årene. Det tilsvarer det årlige energiforbruket til 90 norske husstander, forteller Løvåsen.

– Og det er før vi kobler oss på fjernvarmeanlegget, sier hotelldirektør Ødegård. Fjernvarmesatsingen vil bidra til å redusere andelen av fossilt brensel ytterligere, og ikke minst redusere de lokale utslippene da fjernvarme er en CO2-nøytral energibærer.

Flest Svane-hoteller i Norden

Scandic Sandefjord Park ble en del av Scandic-kjeden i 2014 etter at Scandic kjøpte Rica Hotels. Scandic er den hotellkjeden med flest virksomheter som har klart Svanen.

Scandic har siden 1993 arbeidet målrettet med miljøspørsmål. For eksempel tok Scandic allerede i 1994 bort engangsprodukter på badene og i restauranten, i 2008 ble flaskevannet byttet ut til fordel for egentappet, filtrert vann i designflasker og all elektrisitet kommer fra fornybar energi som vann- og vindkraft.

Formålet med Svanen er å hjelpe konsumenter velge de beste produktene med tanke på miljøet. Kriteriene er harde, og blant annet stilles det krav til bruk av kjemikalier, utslipp, energi- og ressursforbruk i tillegg til avfallshåndtering. Svanen stiller også krav til god kvalitet og funksjon. Miljøkravene utarbeides i samarbeid med eksperter fra næringslivet, miljøorganisasjoner og myndigheter, heter det i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS