Skishow Valdresflya Foto Destinasjonskirurgene
Skishow Valdresflya Foto Destinasjonskirurgene

Beitostølen gir ikke slipp på vinteren

Beitostølen, med Atle Hovi i spissen, gir ikke slipp på vinteren. En måned før sola snur og vi skal feire sankthans, lørdag 23. mai, arrangeres det stort skishow på Valdresflya. Der det for øvrig kjøres opp skiløyper til og med pinsehelga.

Publisert

Direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort, som er initiativtaker, og ordfører Kjell Berge Melbybråten i trikkeskinnene, samt AfterSki-bartender Tom Byfuglien (til venstre) fra Beitostølens hoffleverandør av AfterSki-opplevelser, Barcraft, og grillkokken fra Radisson Blu Beitostølen, Lukasz Czapczyk. I bakgrunnen skimtes Nautgardstind (2258 moh.) og Stornubben (2174 moh.) (Foto: Destinasjonskirurgene)

Den siste uka har det vært minusgrader hvert eneste døgn på flya, noe som innbyr til deilige vårskiturer på dagtid – med utgangspunkt Valdresflya. De som ønsker det kan gå turer på den flate flya, men i tillegg er ikke 2000-meterstoppene langt unna, flere av dem lett tilgjengelig på ski i slutten av mai.

Eldorado for vårskiturer

Valdresflya er et utmerket utgangspunkt for vårskiturer. Her på vei opp mot Rasletid sent i mai. (Foto: Morten Holt)

«Valdresflya seiler opp som Norges nye eldorado for vårskiturer, enten du er Northug eller Bjørgen, eller bare er som de fleste av oss; folk flest som liker å tusle sakte innover fjellviddene, med sola i panna, under en akvarellblå himmel og den øredøvende stillheten», skriver Bjørn B Jacobsen i Destinasjonskirurgene i sin blogg.

Nærhet til Beitostølen

"

En måned før sankthans byr Valdresflya, bare 12-15 minutters kjøring fra Beitostølen, på nydelige langrennsforhold. (Foto: Destinasjonskirurgene)

Med sin nærhet til Beitostølens velutviklede kommersielle service, knappe 12-15 minutters biltur fra sentrum, er Valdresflya ikke bare et unikt opplevelsesprodukt, men i ferd med å bli et nasjonalt og internasjonalt highlight for tusener av mennesker som synes det er konge å gå på ski under vårsola.

Et verdensprodukt

Helt oppunder Rasletind på 2105 meter i mai! Aller bakerst i bildet skimtes Knutsholstinden (2341 moh). Det pyramideformede fjellet var lenge regnet som Norges høyeste - før måleinstrumentene kom! (Foto: Morten Holt)

– Pinseaften markerer vi nettopp dette; verdensproduktet Valdresflya. Dette gir et kjempepotensial for Beitostølen i årene fremover, fordi klimaendringene allerede skaper store problem for destinasjonene på lavere høyder, både her hjemme og i Mellom-Europa, der vintersport-industrien virkelig skjelver i gamasjen, heter det fra Beitostølen Resort.

Snart sankthans

Det skal være nyoppkjørte skiløyper på Valdresflya til og med pinsehelga. (Foto: Destinasjonskirurgene)

På 1389 meter over havet like nord for Beitostølen er dette imidlertid ikke noe problem. Der arrangeres det altså skirenn og skishow en måned før sankthans!

Saken fortsetter under bildet

Show på Valdresflya pinseaften. (Foto: Destinasjonskirurgene)

Arrangementet på Valdresflya pågår for øvrig fra klokka 10 til 16, og foreløpig er været spådd av det gode slaget.

Du kan lese mer om skishowet og programmet for dagen her

Får sin Via Ferrata

"

Beitostølen og regionen kan for øvrig snart by på enda et nytt og spennende reiselivsprodukt.

Mange har hørt om de faste klatrerutene Via Ferrata i Dolomittene i Italia, der det er laget «stiger» oppover fjellet. Nå får også Valdres og Beitostølen sin «Via Ferrata», nærmere bestemt i sørøstveggen på Synshorn, et fjell du passerer på vei fra Beitostølen til Valdresflya.

«Via Ferrata» går ut på at et fjell utstyres med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og bruer. Dette kan brukes av turgåere og klatrere for å komme seg fram. De siste ukene har spanske fjellklatrere gjort klar forskjellige ruter opp fjellet, og planen er åpning av rutene for menigmann i løpet av juli 2015.

Her kan du lese hva Avisa Valdres har skrevet om Via Ferrata Synshorn

Du kan lese mye mer om det spennende prosjektet på Via Ferra Synshorns Facebook-side

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS