Quality Hotel Edvard Grieg åpning PAS 2
Quality Hotel Edvard Grieg åpning PAS 2

Er blitt Vestlandets største hotell

Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen har åpnet dørene på nytt, og er blitt dobbelt så stort som tidligere. Hotellet like ved Flesland blir dessuten Vestlandets største hotell med sine 373 rom. Hotellet åpnet igjen i begynnelsen av mai, og torsdag 21. mai var det offisiell reåpning.

Publisert

Med 373 rom, 1000 kvadratmeter storsal og 1300 kvadratmeter utstillingsområde er Quality Hotel Edvard Grieg Vestlandet største hotell.

– Når historien om norske hoteller skal nedskrives, så vil kapitlet om Quality Hotel Edvard Grieg hete «Den moderne klassikeren». En gang lå hotellet øverst på tabellen, men tiden gikk og plutselig kom faren for nedrykk. Da måtte E.G.D. og vi trå til. Dette hotellet skulle bli en ener igjen. Ikke bare i Norge, men også i Europa. Nå holder Quality Hotel Edvard Grieg Champions League-nivå og vi gleder oss til å kjempe i toppen igjen, uttaler Petter A. Stordalen, eier og styreformann i Nordic Choice Hotels, som drifter hotellet.

31 000 kvadratmeter og 373 rom

– Når historien om norske hoteller skal nedskrives, så vil kapitlet om Quality Hotel Edvard Grieg hete «Den moderne klassikeren», sier Petter A. Stordalen.

Hotellet ble første gang åpnet i 1987, men for en tid tilbake ble det bestemt at det skulle utvides betraktelig. Før utbyggingen startet 1. august i 2013 hadde Quality Hotel Edvard Grieg 153 rom.

Da det nå ble reåpnet i mai 2015, fikk hotellet 220 nye rom – og totalt hele 373 rom, og blir med det Bergens og Vestlandets største, noen få rom større en Scandic Ørnen.

Det totale arealet er utvidet fra 15 000 til 31 000 kvadratmeter.

Byen og omgivelsene verdig

Fra lobbyen på Quality Hotel Edvard Grieg.

Med utsmykket fasade, påkostet interiør og en stor kunstsamling fra gårdeier Espen Galtung Døsvigs private samling, har byggets eier EGD sørget for å gjøre hotellet til et severdig samlingspunkt i næringslivsområdet Sandsli.

– For oss var det viktig å skape et produkt som var byen og omgivelsene verdig. Med nærhet til Flesland og viktige næringslivsaktører på alle kanter, er hotellet et naturlig valg for konferanser og møter i Bergen. Fordi vi forventer internasjonalt så vel som nasjonalt besøk har vi virkelig gått inn for at hotellet skal bli ambassadøren Bergen by fortjener, sier Tor Fredrik Müller, administrerende direktør EGD Property.

Nybygg i seks etasjer

Quality Hotel Edvard Grieg reåpnes som Vestlandets største hotell.

Før utbyggingen besto hotellet av to langstrakte bygg som var knyttet sammen med en glassgård. I tillegg var det to lavere fløyer som rommer restaurant og konferanselokaler, i tillegg til et betongbygg mot nord.

Nå er det i tillegg oppført et nytt bygg på seks etasjer mot vest og et nytt tilbygg mot nord og øst. Den nordre delen får tre etasjer, den østre seks.

Offisiell åpning torsdag 21. mai

Spesiell arkitektur.

Dessuten er det bygd et nytt bygg mot sør på ett hovedplan, som huser hotellets restaurant, som torsdag 21. mai tok imot 800 spisegjester i forbindelse med den offisielle reåpningen.

Restauranten, Brasserie X, har blitt renovert og utvidet med en ny a la carte avdeling, Quality Hotels' nye restaurantkonsept.

Restauranten kombinerer franske brasserietradisjoner med nordisk kvalitetsmat. Matfilosofien bygger på gode, ukompliserte og smaksrike måltider laget fra bunnen av. Du finner også Bar X på hotellet.

Konferanselokale for 1000 personer

Quality Hotel Edvard Grieg blir et landemerke på Sandli like ved Bergen.

Det satses også ekstra på kurs og konferanse, og det største konferanselokalet rommer hele 1000 mennesker, samt et utstillingsområde på 1300 kvadratmeter.

I toppetasjen er det bygd et helt nytt treningsområde, som åpnes nå i slutten av mai, der du har god utsikt både øst- og vestover.

– Dette blir en arena for nyskaping og vekst som vil være viktig for regionen i årevis fremover. Edvard Grieg er allerede en klassiker, men nå er hotellet også rustet for en ny tidsalder. Vi gleder oss stort til å se hva fremtiden har å by på, sier Petter A. Stordalen.

Like ved Flesland

Fra terrassen på det nyåpnede hotellet.

Hotellet ligger på Sandsli, om lag fem minutters kjøring fra Flesland og et kvarters kjøring fra Bergen sentrum.

Det er EGD Property, der Espen Galtung Døsvig er hovedeier, som er byggeier gjennom selskapet Quality Edvard Grieg AS.

Det er danske Peter Møller Laursen som er hotelldirektør på Quality Hotel Edvard Grieg.

Les også: Danske skal dirigere Quality Hotel Edvard Grieg (publisert mai 2015)

Du kan lese mer om hotellet på Nordicchoicehotels.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS