Hurtigruten Midnatsol Antarktis
Hurtigruten Midnatsol Antarktis

Hurtigruten dobler aktiviteten i Antarktis

Hurtigruten, som er verdensledende innen reiseliv i polare farvann, setter inn MS Midnatsol i Antarktis fra vinteren 2016, noe som mer enn dobler selskapets kapasitet i denne strategisk viktige regionen. – Dette er et viktig strategisk valg for Hurtigruten. Vi posisjonerer oss enda sterkere i det voksende explorermarkedet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Publisert

MS Midnatsol.

De chilenske fjorder, Kapp Horn, Magellanstredet og Antarktis er noen av høydepunktene i seilingsruten når MS Midnatsol fra september 2016 seiler ut fra Punta Arenas i chilensk Patagonia.

En unik kombinasjon av ekstreme naturopplevelser i Antarktis og søramerikansk gjestfrihet setter rammen for Hurtigrutens nye satsing på sydlige breddegrader.

Et viktig strategisk valg for Hurtigruten

– Dette er et viktig strategisk valg for Hurtigrute, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

MS Midnatsol vil ha inntil 500 gjester om bord. Et internasjonalt ekspedisjonsteam med bred erfaring sikrer et variert og spennende innhold, både om bord og under landinger og utflukter. Vandringer på tusen år gammel breis, fotturer blant pingviner, kajakkpadling mellom seler og snorkling i isvann er bare noen av opplevelsene som vil tilbys under reisene.

Dette er et viktig strategisk valg for Hurtigruten. Vi posisjonerer oss enda sterkere i det voksende explorermarkedet. Selskapet er en toneangivende, ansvarlig aktør innen bærekraftig reiseliv og med MS Midnatsol møter vi den økende globale etterspørselen etter aktive naturbaserte opplevelser med et attraktivt produkt i et moderne og fleksibelt skip, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Tilpasset sesongvariasjonene

En av seilingsrutene til MS Midnatsol.

«Seilingsrutene med MS Midnatsol er tilpasset sesongvariasjonene og følger dyrelivet i området, isforholdene og den lokale kulturhistorien. Gjennom valg av seilingsrute, landingssteder og populærvitenskapelige foredrag om bord får gjestene oppleve og utforske dette kontinentet som har hatt en så langvarig tiltrekningskraft på verdens polarhelter, forskere og fangstmenn», heter det i en pressemelding.

Også MS Fram

Hurtigrutens explorerskip MS Fram skal med sine 200 køyer spisse produktet ytterligere. Skipets besetning skal med utgangspunkt i Ushuaia Argentina søke nye steder i Antarktis, utilgjengelige for større grupper. Gjestenes naturopplevelser vil gjennom skiturer på isbreer, teltovernatting blant pingviner og lengre kajakkturer bli enda mer utfordrende og ekstreme. MS Fram og MS Midnatsol vil utfylle hverandre optimalt.

Opplevelser med Hurtigruten i Antarktis.

Vi skaper et råere Antarktis-produkt med MS Fram der vi går til nye spennende områder hvor vi tidligere ikke har vært, og med et mer aktivitetsbasert konsept. Samtidig kan vi love at gjestene på MS Midnatsol vil få høydepunkter fra Antarktis de aldri glemmer. Spektakulære naturopplevelse med enorme isfjell, høye brefronter og et yrende dyreliv vil møte gjestene om bord på begge skipene våre i Antarktis, sier Skjeldam.

16 avganger

MS Midnatsol vil fra september 2016 til april 2017 gjennomføre i alt 16 avganger, 10 av disse i Antarktis. MS Fram vil i samme periode gjøre ni seilinger i Antarktis. Nær 28.000 turister reiste til Antarktis i 2013/2014-sesongen, og markedet for aktive naturbaserte opplevelser til eksotiske destinasjoner er i betydelig vekst. Hurtigruten befester nå sin posisjon som verdensledende bærekraftig aktør i polare farvann.

Selskapet opplever fra før stor suksess med MS Frams seilinger både i Arktis og Antarktis. Hurtigrutens destinasjoner, både langs norskekysten, ved Grønland, Svalbard og i Antarktis er anerkjente som de vakreste reisemålene i verden.

MS Midnatsol vil gjennomgå enkelte tilpasninger for å klargjøres til seilingene i Antarktis, men er i utgangspunktet svært godt egnet for denne operasjonen. Skipet har isklasse 1C, helikopterdekk og vil bli utstyrt med skreddersydde oljelenser.

MS Midnatsol vil under seilingene i Antarktis bli erstattet med et alternativt skip i den tradisjonelle ruten på norskekysten.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS