Norsk Sommelier Utdannelse Kaffesmaking

Kaffestudium på Norsk Sommelier Utdannelse

Hotell- og restaurantbransjen opplever at kunder stadig krever mer kunnskap om kaffe. Norsk Sommelier Utdannelse satser derfor på kaffe i studieplanen, og får hjelp av Nespresso.

Publisert

Norsk Sommelier Utdannelse satser på kaffe i studieplanen, i samarbeid med Nespresso. (Illustrasjonsfoto)

For vineksperten Ken Engebretsen er det viktig å møte kundenes ønsker i forkant. Han er daglig leder for Norsk Sommelier Utdannelse, en av Nordens ledende utdannelser til vinkelnerfaget.

Han opplever at kunder vil vite mer om kaffe, og gjennom samarbeidet med Nespresso får kommende sommelierer grunnleggende opplæring også i kaffe.

Mange likheter

– Vi satser på å utdanne de beste vinkelnerne til hotell- og restaurantbransjen, sier Ken Engebretsen på Norsk Sommelier Utdannelse.

– Kaffe og vin har mange likheter, både når det gjelder dyrking og hvordan vi analyserer profil og aroma. Ved å lære oss kaffens sensorikk, kan vi på en bedre måte anbefale og fortelle våre kunder om kaffen for eksempel er fruktig, fyldig, nøtteaktig eller har et hint av sjokolade. Vi vil kunne fortelle om kaffens gode kvalitet, sier Engebretsen.

Utdanne de beste vinkelnerne

– Vi satser på å utdanne de beste vinkelnerne til hotell- og restaurantbransjen. Vinkelnere skal være bindeleddet og kunnskapskilden i en hverdag hvor gjestenes tilfredshet er essensiell for stedets videre drift, sier han.

– Det å bare ha kunnskap om vin, hører fortiden til for en profesjonell sommelier, sier den italienske sommelieren Giuseppe Vaccarini, tidligere verdensmester og forfatter av «Nespresso Coffee Codex».

Les mer om studiet i magasinet Horeca (nummer 2 2015)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS