Tom Victor Gausdal 1b

Norske kokker hyller fransk gatronomi

Goût de France/Good France er et internasjonalt gastronomisk event, som arrangeres over hele verden torsdag 19. mars. Fem norske kokker fra fem norske restauranter, med Tom Victor Gausdal og Strand restaurant i spissen, er med.

Publisert

Tom Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

Det franske utenriksministeriet har i samarbeid med den berømte franske kokken Alain Ducasse, tatt initiativet til å invitere kokker fra hele verden for å hylle fransk gastronomi.

1300 utvalgte kokker fra fem kontinenter

Carina Merieau fra To Rom og Kjøkkener med. (Foto: Arkiv)

Hele verden feirer det franske kjøkken, opptatt på UNESCO's verdenskulturarvsliste i 2010, ved dette arrangementet, der 1300 utvalgte kokker fra fem kontinenter har sammensatt en meny inspirert av det franske kjøkken.

Norske kokker

De norske kokkene er Cyril Millet, Hellestua Kafé (Kvaløya), Carina Merieau, To Rom og Kjøkken (Trondheim), Johann Ingi Reynisson, Scandic Seilet Restaurant (Molde), Mariusz Salamon, Grefsenkollen (Oslo) og Tom Victor Gausdal, Strand restaurant (Bærum).

Restaurantene og kokkene er blitt valgt ut av en internasjonal komité av kokker under Alain Ducasses ledelse.

19. mars lager de alle en franskinspirert meny på de respektive restaurantene.

Les mer på Restaurateurs.goodfrance.com/en

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS