Langrenn  Trysil skiløyper2
Langrenn Trysil skiløyper2

Rekordmange vil på påskefjellet

Tidlig påske og mye snø i fjellet gir den perfekte rammen for norsk drømmepåske. Mange har vært tidlig ute med å sikre seg plass på de populære skidestinasjonene. Alle de store skistedene melder om meget bra forhåndsbooking og innbydende skiforhold både i løyper og bakker.

Publisert

Tidlig påske og mye snø i fjellet gir den perfekte rammen for norsk drømmepåske. (Foto: Morten Holt)

Det er rekordbooking på Beitostølen i år, og gjestene har vært tidlig ute for å sikre seg plass. Det er kun rundt 20 rom som er ledig av 400 nå rett før påske, sier Atle Hovi, direktør ved Beitostølen Resort.

Skal du på fjellet i påsken må du være rask – for sengeplassene i fjellet rives bort.

– Tre av fire senger er allerede booket for påsken, og etterspørselen er stor. Belegget er mye bedre enn fjoråret, og årsaken er nok først og fremst at påsken kommer tidligere i år, sier Geir Kollstrøm ved Hafjell Resort.

Mer populært enn noen gang

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv tror tradisjonell norsk påske er mer populært enn noen gang.

– Vi håper på knallvær og tusenvis av gjester som koser seg på fjellet i påsken. Du trenger ikke reise langt for å oppleve magisk påskestemning, sier Krohn Devold.

Ønsker du å lade batteriene i påsken, er det bare å komme seg til fjells.

Tradisjonell påske populært

Belegget er mye bedre enn fjoråret, og årsaken er nok først og fremst at påsken kommer tidligere i år, sier Geir Kollstrøm ved Hafjell Resort.

– Å komme seg opp på høyfjellet er mektig, og det virker å være noe stadig flere nordmenn higer etter. Vil man bruke påsken til å koble av fra hverdagens kjas og mas, er det få ting som er mer effektfullt enn en påskeferie i den norske fjellheimen, sier Eivind Haugstad Kleiven i DNT Oslo og Omegn.

Flere av hyttene til DNT har stoppet forhåndsreservering slik at de skal ha sengeplasser tilgjengelig for hytte-til-hytte-turgåerne. Samtidig er det fremdeles plass på flere av hyttene.

Ønsker opplevelser

Påskefjellet gir ro i sjela. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Opplevelser for alle sansene er en viktig driver for reiselivet, og påskefjellet er et sted hvor man får dette.

– Gode reiselivsopplevelser inspirerer oss til å ta i bruk alle sansene våre. Vi må kjenne fysisk at vi har en opplevelse, bruke kroppen og gjerne føle oss sunne. Opplevelsen må være satt sammen av en kreativ sjel som har laget en regi slik at vi får wow-feelingen. Mange av aktørene i påskefjellet satser på opplevelse for alle sansene med skiopplevelser i bakken og løypene på dagen og god mat med norske råvarer, konserter, afterski og moro på kvelden, sier Krohn Devold, som selv skal tilbringe påskedagene i bakken i Hemsedal og Blefjell.

– Det jo ikke noe bedre enn å spenne på seg skiene på en strålende påskedag og nyte vakker, norsk natur sammen med familien, sier Krohn Devold.

Kobler av

Milevis med skiløyper venter i påskefjellet. Her fra Trysil med Trysilfjellet i bakgrunnen. (Foto: Morten Holt)

Og nettopp det er det stadig flere nordmenn som ønsker å gjøre.

– Vi ser at stadig flere søker seg dit forholdene er optimale. En typisk påsketurist søker seg til høyfjellet for å koble av fra hverdagen. Tradisjonelt har påsketuristene våre vært de som er glade i å gå på langrenn og fjellski, men vi ser i stadig økende grad at flere randonee-kjørere legger turen til hyttene våre, sier Haugstad Kleiven i DNT Oslo og Omegn.

Optimale forhold

Helt optimale forhold i Myrkdalen. (Arkivfoto)

Også i Myrkdalen er det helt optimale forhold nå før påske.

– Med de snømengdene vi har nå, og en veldig tidlig påske, er interessen for å tilbringe påskeferien til fjells veldig bra. Vi ser at etterspørselen etter leiligheter og hytter har vært bedre enn i 2014. På Myrkdalen Hotell er det fortsatt en del ledige rom i første halvparten av påskeferien, mens det selve påskehelgen kun er få rom igjen, sier hotelldirektør ved Myrkdalen Hotell, Knut Kettermann.

Nesten alt forhåndsbooket i Trysil

Nydelige forhold i Trysil. (Foto: Morten Holt)

Også i Trysil er belegget bedre enn i påsken i fjor, og nesten alt er forhåndsbooket.

– Det er mange grunner til å feire påsken i Trysil, men det viktigste er at vi har bra med snø, godt over en meter oppe på fjellet. Vi har Norges største alpinanlegg, som sikrer variert skikjøring og tilbud for hele familien, terrengparker for barn og unge og et bra utvalg av aktiviteter. I Trysil er det alltid god påskestemning, sier webredaktør i Skistar Trysil, Ola Matsson.

– Konklusjonen er at klar: Kom dere opp til fjells og få noen solrike dager med gode opplevelser, oppfordrer Kollstrøm på Hafjell Resort.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS