Granavolden Hadeland2
Granavolden Hadeland2

Velger steder med særpreg til viktige møter

Særpreg og gode omgivelser betyr mye når bedrifter velger eksterne lokaler til teambygging og krevende gruppearbeid, ifølge bransjeaktører. På Hadeland gir trenden bestillingsvekst for Granavolden Gjæstgiveri.– Året har startet med en betydelig økning i antall bookinger. I januar hadde vi nesten dobbelt så mange overnattinger som i samme måned i fjor, sier Trine Hilden, daglig leder ved Granavolden Gjæstgiveri.

Publisert

Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland opplever ny vekst etter en omfattende renovering. (Foto: Jiri Havran)

Bedriftsmarkedet står for åtte av ti overnattinger. Som oftest gjelder bestillingene mindre grupper som skal på ledersamlinger og kurs.

– Vi har satset på å bevare særpreget og det historiske suset i veggene, og et godt kjøkken som benytter fine, lokale råvarer. Samtidig legger vi til rette for at gjestene skal få oppleve attraksjonene nærmiljøet vårt har å by på. Dette er kvaliteter som appellerer til mange bedrifter, sier Trine Hilden.

Interessen for slike konsepter er en drahjelp også for regionen som helhet, ifølge Mette Stenersen, markedskoordinator i Destinasjonsselskapet Gjøvikregionen, Hadeland og Ringerike reiseliv.

Vil ut av byen

– Svært mange bedrifter søker ut av byen når de trenger å komme litt vekk fra egne lokaler. Mange er på jakt etter noe ekte og sjarmerende, gjerne i kombinasjon med natur og aktiviteter som blir varige minner og setter spor.

I fjor hadde regionen nær 33000 hotellovernattinger. Kurs- og konferanseandelen var 81 prosent, som var en svak økning fra 2013.

– Kort reisevei fra Oslo betyr mye i denne sammenhengen. Bedriftene ønsker ikke å bruke mer enn halvannen time til bestemmelsesstedet. Helst vil de ned på én time, sier Mette Stenersen.

Selve møtekvaliteten kan også bli bedre med gode omgivelser, mener eksperter på ledelse.

– På egen arbeidsplass blir det ofte flere forstyrrelser og mye gammel kultur i veggene. Det begrenser hva som er mulig å få til og hvilke løsninger man ser, sier Ole I. Iversen, partner i konsulentselskapet Assessit og forfatter av boken Rekrutterings- og intervjuteknikk, som nylig ble utgitt på Fagbokforlaget.

Ser nye løsninger

Han mener det ofte er nyttig å legge møter og samlinger som innebærer prosess- og gruppearbeid utenfor egne lokaler, ikke minst når det dreier seg om strategiutvikling, teambygging, problemløsning og lederutvikling.

– På den måten skaper man en ny arena der tanker kan luftes mer åpent og uforpliktende, og helt nye løsninger kan dukke opp. Hvis man i tillegg kan krydre med samlende aktiviteter eller utflukter ligger alt til rette for et godt resultat, sier Iversen.

For bedrifter som besøker Granavolden på Hadeland er en tur til de to nærliggende middelalderkirkene og en samling i Steinhuset fra 1200-tallet populært. Hele området er rikt på kulturhistorie og severdigheter.

Gjestgiveriet har selv røtter tilbake til 1600-tallet. Hovedbygget runder 300 år i 2016. Granavolden eies av Opplysningsvesenets fond, og har nylig vært igjennom en omfattende renovering.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS