Ny akevitt fra Svein Jæger Hansen og Det Norske Brenneri. (Foto: Sjursen Design)
Ny akevitt fra Svein Jæger Hansen og Det Norske Brenneri. (Foto: Sjursen Design)

Jæger Hansen med juleakevitt med urter fra nord

Svein Jæger Hansen har i samarbeid med Det Norske Brenneri i Grimstad utviklet en juleakevitt med urter fra Helgeland.

Publisert
Foto: Sjursen Design
Foto: Sjursen Design

– Jeg måtte jo ha noe spennende å gjøre etter at jeg lanserte min «Jæger Hansens Villmarkskokebok» i oktober 2019 sammen med Egmont Publishing, en bok som solgte i 5700 eksemplarer på tre måneder.

– Etter stor suksess med «Jæger Hansens Villmarksakevitt», kommer jeg nå med en oppfølger i høst, «Jæger Hansens Jul på Helgeland», sier en alltid like entusiastisk Jæger Hansen, som er kjøkkensjef på Scandic Meyergården i Mo i Rana.

Akevitten, som skal ha urter fra Helgeland, skal utvikles sammen med Det Norske Brenneri, med Odd Johan Nelvik og Jon Bertelsen i spissen.

Urter fra Helgeland

– Dette for å gi alle som digger og elsker akevitt en smak av alle de herlige urtene som vokser i Nord Norge, hvor nordlyset setter smak på plantene på grunn av det gode klimaet vi har i nord, sier Jæger Hansen. – Derfor har jeg vært rundt på Helgeland i vår og sommer og høstet av alt det som vokser fritt i vår natur – slik at akevitten skal få en «smak av Norge». Jeg har blant annet vært på «jakt» etter modne einerbær i mektige Børgefjell sammen med min kone Bodil Lien Hansen, forteller han.

Svein Jæger Hansens kone Bodil Lien Hansen på jakt etter urter til den nye akevitten. (Foto: Sjursen Design)
Svein Jæger Hansens kone Bodil Lien Hansen på jakt etter urter til den nye akevitten. (Foto: Sjursen Design)

– Jeg for min del har også stor glede av samarbeidet med Det Norske Brenneri. Det blir moro å være med på enda et nytt akevitteventyr med brenneriet i Grimstad. Det er det givende å plukke råvarer og urter fra naturen, og få en juleakevitt som resultat nå til høsten, sier han.

Viktig med god design

– Jeg er også stolt av å ha med en lokal designer i Sjursen Design, som også har utviklet designet på mitt «Helgelandsbrød» og kokeboka Polarsirkelmat – og nå «Jæger Hansens Jul på Helgeland».

– Designet er viktig for at produktet skal bli synlig på Vinmonopolet. I forbindelse med «Jæger Hansens Jul på Helgeland» er det brukt tegninger som viser kjente landemerker fra hele Helgeland som De Syv Søstre, Polarsirkelen, Sjøgata i Mosjøen, Torghatten og industrien i byene på Helgeland. Med nummererte flasker blir den også attraktiv for samlere eller bare som gave til de som er glad i akevitt med ekte norske poteter, sier Jæger Hansen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS