Grunnlegger Morten Sørensen (Foto: Ish Spirits)
Grunnlegger Morten Sørensen (Foto: Ish Spirits)

Skandinavias første alkoholfrie gin og rom

Kategorien alkoholfri sprit vokser seg stadig større. Nå lanserer Leske de alkoholfrie variantene Ginish (gin) og Rumish (rom). Bak produktene står danske Morten Sørensen.

Publisert
Produktserien består foreløpig av Ginish og Rumish (Foto: Ish Spirits)
Produktserien består foreløpig av Ginish og Rumish (Foto: Ish Spirits)

Det er åpenbart at voksne og komplekse smaker i alkoholfrie cocktails har vært et savn, for flere og flere barer, restauranter, hoteller og ikke minst barskap der hjemme, har alternativer til klassiske spritprodukter.

En av de som er med på å drive utviklingen, er Morten Sørensen fra Danmark, som står bak Ish Spirits, det nyeste tilskuddet til produktutvalget i Leske.

100 dager uten alkohol

– Etter jeg besluttet å gå 100 dager uten alkohol, forsto jeg at det er et stort behov for å tilby noe bedre til de som ikke alltid ønsker å drikke alkohol, men som likevel setter pris på de sosiale aspektene ved å kose seg med en cocktail, forteller Morten Sørensen til Leske.no.

ISH er alternativet for atleten, den gravide kvinnen, de som må kjøre eller bare de som ikke ønsker alkohol, uansett hva egentlig. Det er for de som kan «tear up the dance floor» helt edru, og for de som bare ønsker å våkne søndag morgen med et klart sinn.

– Jeg innså at folk ville ha de samme kjente smakene, derfor utviklet jeg Ginish og Rumish, så vi kan fortsette å blande våre favoritt-cocktails - uten alkohol og uten kompromiss, forklarer Sørensen.

Les også: Serverer en alkoholfri sprit

Naturlige aromaer

Vi vet det kan være vanskelig å tro at Ish har laget «alkoholfri alkohol», men de gjorde det, og det er awesome. Ish sine produkter er laget av naturlige aromaer som einebær, vanilje og muskat - de samme typiske ingrediensene du finner i en gin eller rom. Ish har vært nøye i sin smaksutvinning og har med sine oppskrifter kombinert ingredienser for å beholde kjente smaker man kjenner igjen, og skapt alkoholfrie alternativer til to veldig klassiske sprit-produkter.

Prosessen med å utvinne smaker fra ingrediensene krever en liten andel alkohol, derfor har Ish sine produkter 0,5 % alkohol, men dette er vanlig og er uansett kategorisert som alkoholfritt, på samme måte som alkoholfri øl. Produktene har 0 % sukker og kun 6 kalorier per 100 ml.

Les mer på Leske.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS