Her kommer den nye restauranten i Hafjell, drevet av Nermo Hotell. (Foto: Nermo Hotell/Alpinco)

Nermo Hotell skal drive restaurant Vidsyn i Hafjell

Med fisk fra Øyerfjellet og bær fra bygda skal Johannes Nermo og resten av hotellfolket på Nermo Hotell sørge for nye matopplevelser på toppen av Hafjell. Snart åpnes restauranten Vidsyn.

Han er en kjenning blant sine egne i Øyer, det samme er hotellet. Det vil si, hotellet er begynt å bli en kjenning blant flere over det hele langstrakte Norge. Enten de huser bryllup, fest eller jubilanter, og har de siste fire årene blant annet blitt kåret til Norges beste «Ski Boutique Hotel» i World Ski Awards.

Rett før jul signerte de kontrakten som binder dem til å formidle lokal matkultur og bærekraft til så mange som mulig.

– Vår røde tråd i alt er vertskap og mat. Vi har stort søkelys på lokale råvarer, noe vi også har god erfaring med. Alt dette håper vi skal bidra til å løfte restauranten og tiltrekke folk, sier Johannes Nermo.

Lang erfaring som vertskap

Foran restauranten skal det bygges en terrasse som skal ha plass til 250 personer. (Foto: Nermo Hotell/Alpinco)

Helt siden 1877 har hotell Nermo vært vertskap for både turister og lokale. Johannes Nermo har de siste 20 årene vært driver av hotellet sammen med en god gjeng i ryggen.

– Nøkkelen til alt er å ha med seg de flinkeste folkene, og ta vare på dem. Slik sett er vi veldig heldige, sier han.

Den nye restauranten, som så vidt har begynt å se dagens lys, skal driftes av Nermo og Co. Den har fått navnet Vidsyn, noe som passer bra.

Utsikten herfra blir spektakulær, så navnet gir seg selv. – Når det er sagt er det Hafjell selv som kom opp med navnet, sier han.

Utfordring

Johannes Nermo foran sin nye utsikt – foran restaurant Vidsyn, med utsikt ned mot dalen og fjellene i vest. (Foto: Nermo Hotell/Alpinco)

Det har vært mye snikk-snakk om hvem som skulle drive den nye restauranten i bakken. Lange diskusjoner og det Mr. Nermo omtaler som en modningsprosess. Hvorfor starte noe nytt når man allerede har et hotell som går såpass bra?

– Det var moro å bli utfordret av Alpinco til å tenke både vertskap og filosofi om lokal matkultur, samtidig som det skal pakkes inn til å passe i et alpinanlegg. Det var vært en fin prosess, men også skrekkblandet fryd, sier han.

– Skrekkblandet fryd?

– Ja, vi har jo kun oss selv å skylde på om dette ikke går. Så her er det bare å brette opp armene fram til åpning.

Å skape noe unikt

I hele høst og vår har det vært heftige runder med interiørarkitekter og designere. En egen gruppe har vært satt ned med utvalgte fra PassBygg og Grimsrud, inkludert Alpincos Anders Buchardt som har god erfaring med unike hoteller, blant annet. Hvilke lamper og stoler, hvordan får man best mulig atmosfære til å matche en utsikt svært få andre alpinanlegg kan skimte med.

– Det er jo mange hensyn å ta. Akustikken skal fungere selv på travle dager, samtidig som det ikke skal føles som en tom hall de tirsdagene i lavsesong det er færre folk i bakken. Målsetningen har vært å skille seg ut og vise fram noe unikt og det tror jeg vi skal få til.

Og den blir lett å se og finne. Vidsyn har plass til å huske omtrent 250 sultne skigjester innendørs, og omtrent det samme ute på den gedigne terrassen. Åpningsdatoen er den samme åpningsdagen som det er for anlegget neste sesong, 21. november, men allerede i påsken er det mulig å teste fasilitetene.

– Ja, vi kan ikke la påska gå fra oss, så vi tenker å tjuvstarte åpningen så vidt med smaksprøver og en liten happening en av dagene, sier Nermo.

Heve matopplevelsen i bakken

Både Hafjell, og Øyer i seg selv, er en heldig destinasjon når det gjelder turister. Hit kommer det folk enten for å kose seg i familieparken, lekeland eller utfordre syklingen i fjellet. En helårsdestinasjon Nermo håper vil vise seg også i restauranten.

– Vi har god tradisjon for å samarbeide med de andre fasilitetene og hotellene i bygda. Det satser vi på å fortsette med, samtidig som vi nå også har muligheten til å løfte mattilbudet for våre egne hotellgjester med en middag på fjellet, sier han.

Daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, er svært fornøyd med at det er akkurat Johannes og Nermo som skal stå som vertskap for den nye restauranten. Ikke bare vil det bidra til å heve matopplevelsen og kvaliteten i bakken, men det er også viktig for det lokale reiselivet.

– Fra Alpinco sin side er dette et bevisst valg. Her får vi inn drivere som har stort fokus på kvalitet både i drift og matopplevelse. Dessuten er dette et viktig bidrag for å styrke opp under lokalt reiseliv og lokale arbeidsplasser, sier han.

Store forventninger

De senere årene har det vist seg at nettopp mat er en viktig bidragsyter i et skianlegg.

– Vi ser at matopplevelser i bakken har blitt viktigere og viktigere. Såpass viktig at omsetningen her passerer heiskortomsetningen på dager med stor trafikk. De restaurantene som har satset på høy grad av service og kvalitet begynner nå å tjene penger på virksomheten, noe som gir grunnlag for videre utvikling, også utover vintersesongen. Vi har store forventninger til den satsingen vi nå gjør med Vidsyn, sammen med Nermo.

Og det skjer mye på toppen av Hafjell denne sesongen. Enten du liker full fart rett ned, eller evige stier mellom lyng og fjelluft. Nå skal Mosetertoppen utvikles til å bli en enda større lekeplass, for alle.

Nermo tror dette er med på å tiltrekke seg enda flere folk og har stor tro på at restauranten vil få glede av å mette flere enn bare sulte skimager i løpet av et år.

– Vi har et stykke å gå enda som helårsdestinasjon, men i Øyer skjer det noe hele året. Det håper vi at vi får være med å løfte.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS