Gründer bak Kimerud destilleri, Ståle Johnsen (til venstre), sammen med administrerende direktør i Altia, Frode Hellmann. (Foto: Kimerud/Altia)

Altia samarbeider med Kimerud

Ståle Johnsen, gründeren bak Kimerud destilleri i Lier, som har fått internasjonale utmerkelser for sine produkter, skal samarbeide med Altia.

Publisert
Låven på Kimerud, der produksjonen foregår. (Foto: Kimerud)

Fra 15. januar vil Altia Norge representere Kimerud destilleri med følgende produkter på det norske markedet: Kimerud Gin, Kimerud Wild Grade Gin og Håvaldsen Triple Cask Aquavit.

Alle har mottatt internasjonale utmerkelser, samt likøren Kimerud Raspberry Elixir. I tillegg lanseres nå Kimerud Hillside Aged Gin, som er lagret på blant annet gamle sherryfat og franske eikefat som har inneholdt Håvaldsen akevitt.

Ståle Johnsen etablerte Kimerud destilleri i 2013/2014. (Foto: Kimerud/Altia)

Fra hobby til levebrød

Ståle Johnsen har investert i et stort destillasjonsapparat i kobber. (Foto: Kimerud/Altia)

Det som startet som en hobby for Ståle Johnsen i Kimerud, har nå utviklet seg til å bli et levebrød. Etter å ha jobbet med urtebrennevin på hobbybasis siden 2007, kjøpte han og familien idylliske Kimerud gård i Lier i 2013 for å kunne bygge et destilleri.

Kimerud kunne familien selv begynne å dyrke mange av de urtene som brukes i produktene. Mye av kunnskapen om urter har Johnsen fått fra sin svigerfar som har jobbet med urtebrennevin i flere tiår.

I 2014 begynte Johnsen å destillere gin, som senere har mottatt flere internasjonale utmerkelser og videre har det blitt produksjon av både bringebærlikør og akevitt på gården. For å kunne konsentrere seg mer om innovasjon og produksjon ønsker han nå å inngå et samarbeid med en partner som kan bidra med større distribusjon og alt det praktiske.

Les også: Norskprodusert gin i verdensklasse (publisert 2015)

Landsdekkende salgsapparat for horeca

Produktene som produseres på Kiimerud gård/destilleri. (Foto: Kimerud/Altia)

– Grunnen til at jeg kontaktet Altia er at de har et kjent navn i bransjen, og har distribusjon gjennom både Vinmonopolet og et landsdekkende salgsapparat for horeca, sier gründer Ståle Johnsen i Kimerud.

– Altia er store i Norden, og siden vi satser mye internasjonalt, kan det være muligheter på sikt til å starte opp i flere land. Jeg fikk også et veldig godt førsteinntrykk etter vårt første møte, noe som bare ble forsterket etterhvert som jeg traff flere i Altia-teamet, fortsetter han.

– Gjort en formidabel jobb

– Ståle Johnsen har gjort en formidabel jobb så langt og vi synes det er verdifullt å kunne bidra til at en lokal produsent får større distribusjon og et erfarent team i ryggen. Produktene til Kimerud er et spennende tilskudd til vår portefølje og passer godt inn i vår strategi som blant annet omhandler nordisk innovasjon og drikkevarer med premium kvalitet, sier administrerende direktør i Altia, Frode Hellman i en pressemelding.

Her kan du følge Kimerud destilleri på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Kimerud destilleri

* Kimerud Gård, som ligger på Tranby i Lier, ble kjøpt av Ståle Johnsen og familien i 2013.

* På Kimerud produseres det nå gin, akevitt og bringebærlikør, basert på nøye utvalgte urter og bær. De fleste urtene som finnes i Kimeruds produkter, er økologisk dyrket på gården for å kunne kontrollere råvarene fra frø til ferdig plante.

* Kimerud Gin har fått flere utmerkelser og har imponert nasjoner som for eksempel Spania som har lange Gin-tradisjoner. I 2015 vant ginen gullmedalje (3 stjerner) i ITQI (International Taste and Quality Institute Brussel). I 2017 vant den gullmedalje i SFWSC (San Francisco World Spririt Competition), samt dobbelgull i CWSC (China World Spirit Competition). I 2017 vant den også «Silver Outstanding» i IWSC (Interational World Spirit Competition) i London og ble beste norske gin.

* Håvaldsen Triple Cask Aquavit er lagret i til sammen ni måneder på sherry-, madeira- og franske eikefat, og vant i 2017 sølvmedalje i ISC (International Spirit Competition).

* Nå lanseres også første Cask-Gin «Kimerud Hillside Aged Gin» på horecamarkedet. Den blir tilgjengelig i mars på polet. Det er en dobbelt cask gin, som har ligget på sherryfat og franske eikefat, som har inneholdt Håvaldsen Akevitt. Dette gir en kompleks og spennende fatlagret gin med sødme fra sherryfat og en fin avslutning av fransk eik.

* Kimerud leverer nå til 10 land i Europa, samt Singapore. I tillegg er både ginen og akevitten registrert i USA.


Kimerud gård ligger på Tranby i Lier. (Foto: Kimerud/Altia)

Les mer på Kimerud.no

Powered by Labrador CMS