Besøkende ved den norske fellespaviljongen i Fine Food-hallen i 2019. (Foto: Norsk-Tysk Handelskammer)

Rekorder på Anuga 2019

Stemningen blant de 27 utstillerne på de to norske fellespaviljongene på Anuga var upåklagelig etter at messen satte både besøks og utstillerrekord.

Publisert

Med besøks- og utstillerrekord demonstrerte verdens største messe for mat- og drikkevareindustrien, Anuga, nok en gang at den er blant bransjens viktigste forretningsplattformer.

Norsk utstillersuksess

– Den norske Fine Food-paviljongen på Anuga-messen 2019 i regi av Norsk-Tysk Handelskammer og Innovasjon Norge, fungerte som en meget god ramme for møter med eksisterende og nye kunder. Den norske paviljongen var åpen og inviterende og hadde en flott norsk grafisk profil, sier Terje Tobiassen i Mills.

De norske paviljongene i Fine Food- og Drinks-hallene var den andre norske fellessatsingen i regi av Norsk-Tysk Handelskammer og Innovasjon Norge. I år telte paviljongene 27 utstillere, ti mer enn i 2017. Med over 170 000 fagbesøkende (pluss tre prosent sammenlignet med forrige gang messen fant sted i 2017) og omtrent 7 500 utstillere (7 405 i 2017) fra 106 land satte Anuga 2019 rekorder.

– Det økende antall fagbesøkende og utstillere bekrefter den suverene internasjonale plasseringen Anuga har som industriens viktigste plattform, sier Gerald Böse, president og CEO i Koelnmesse GmbH i en pressemelding fra organisasjonen.

Synergier på fellespaviljongene

Prosjektleder for den norske fellespaviljongen, Gisela Wiese-Hansen, er svært fornøyd med årets messedeltakelse.

– Det er gledelig å se at norske produkter blir så positivt mottatt av et kresent internasjonalt publikum. Vi fikk mye ros for den bredden vi kunne presentere: alt fra tang og tare, ost, salt, spekepølser helt frem til sjokolade. Stemningen blant de norske utstillerne var svært god, og jeg kunne observere at det oppsto synergier for videre interessante samarbeid mellom produsentene. Årets deltakelse på live-kokkeshowet Culinary Stage, hvor kokken Frida Haugen tryllet fram spennende retter med de norske utstillernes produkter, ble også svært vellykket, sier Wiese-Hansen fra Norsk-Tysk Handelskammer.

Neste gang i oktober 2021

Neste Anuga finner sted 9. til 13. oktober 2021. Også da er planen at Norge skal stille sterkt.

– I år måtte vi dessverre avvise produsenter som vi ikke fikk plass til. For å gi flere sjansen, må vi ha mer plass. Vi ønsker derfor å se på mulighetene for en tredje fellespaviljong i Chilled & Fresh-hallen, som vil passe perfekt blant annet for våre norske produsenter med ferdigbehandlede fiske- og skalldyrprodukter, forteller Wiese-Hansen.

Norsk-Tysk Handelskammer jobber for å styrke de norsk-tyske næringslivsforbindelsene og skape nettverk på tvers av landene.

Powered by Labrador CMS