Bergen. (Foto: Bergen Reiselivslag/Girish Chouhan - visitBergen.com)
Bergen. (Foto: Bergen Reiselivslag/Girish Chouhan - visitBergen.com)

NTW til Bergen i 2017

Neste år arrangeres er det Bergen som skal selge norsk reiseliv. Norwegian Travel Workshop (NTW) skal nemlig arrangeres i byen.

Publisert

Vestlandshovedstaden er tildelt neste års Norwegian Travel Workshop (NTW), som regnes som en av de største reiselivsbegivenhetene i Norge. Dette ble nylig offentliggjort under årets NTW i Bodø.

Norwegian Travel Workshop (NTW) er den viktigste møteplassen for norsk reiseliv og vil arrangeres i Bergen mellom 24. og 27. april 2017.

Ole Warberg, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag. (Foto: Bergen Reiselivslag)
Ole Warberg, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag. (Foto: Bergen Reiselivslag)

300 utenlandske turoperatører

Hvert år kommer over 300 utenlandske turoperatører til NTW for å kjøpe norske reiselivsprodukter. I løpet av tre hektiske dager vil cirka 8000 forhandlingsmøter mellom norske reiselivsaktører og utenlandske turoperatører og agenter bli gjennomført.

– Med økt tilgjengelighet og en stor utvidelse på overnattingssiden, er dette en unik mulighet for oss å vise frem Bergen til nye aktører, sier Ole Warberg, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag i en pressemelding.

Bergen søkte om arrangementet i 2014.

– Viktig salgsarena

Vi har visst dette en stund, og er nå glade for å kunne dele nyheten med alle Bergens innbyggere, sier en meget godt fornøyd reiselivsdirektør.

Norwegian Travel Workshop er en viktig salgsarena for norske reiselivsaktører. Deltakelse gir mulighet til direkte forhandlinger, kontraktinngåelser og relasjonsbygging, slik at salget av norske reiselivsprodukter opprettholdes, fornyes og økes.

– Norske reiselivsopplevelser er i verdensklassen. Vi ønsker at flere utenlandske turoperatører skal få øynene opp for alt Norge har å tilby. Bergen er allerede et kjent reisemål som vi vet mange ønsker å besøke, og vi er sikre på at byen vil markedsføre Norge på en flott måte og skape en fin ramme rundt Norwegian Travel Workshop neste år, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

En viktig næring

Destinasjonsselskapet Bergen Reiselivslag er lokal arrangør av neste års Norwegian Travel Workshop. Arrangementet vil benytte mange overnattingssteder og opplevelsesarenaer i Bergen, og selve forhandlingsmøtene vil finne sted i Grieghallen.

– Kapasiteten på overnatting er i sterk vekst med en rekke nye hoteller i Bergen. Et slikt arrangement gir oss en god mulighet for å presentere Bergen for nye og gamle målgrupper og øke volumet og utvide sesongen på ferie- og fritidsmarkedet, sier Ole Warberg.

– Reiselivet er allerede en viktig næring i Bergen, men har også et stort potensial for videre vekst som eksportnæring. Å være vertskap for turoperatører fra hele verden gir derfor Bergen en god mulighet for å skape nye relasjoner, sier ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Norwegian Travel Workshop

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med de lokale destinasjonsselskapene.

NTW er en lukket workshop basert på nærmere 8000 forhåndsbookede avtaler mellom rundt 300 utenlandske turoperatører fra 29 nasjoner og 283 norske selgere.

Arrangement i 2017 er det 45. i rekken.

Bergen har arrangert NTW tre ganger tidligere: i 1982, 1996 og 2001

Les mer om NTW her

Powered by Labrador CMS