På pallen i Bacardí Legacy

Søndag kveld klarte bartenderen Moe Aljaff på Brooms & Hatches (First Hotel Grims Grenka) noe ingen annen nordmann har klart: Å komme på pallen i den globale bartenderkonkurransen Bacardí Legacy.

Publisert
Moe Aljaff i baren Brooms & Hatches sammen med Mathias Alsén, som for øvrig deltok i Bacardi Legacy i fjor (2015). (Foto: Moe Aljaffs Facebook-side)

Av 36 bartendere fra hele verden gjensto åtte finalister, derav en norsk bartender, som søndag kveld konkurrerte om den ettertraktede tittelen som vinner av Bacardí Legacy 2016. Finalen ble arrangert i San Francisko i USA. Til slutt endte Norges Moe Aljaff på pallen. Han deltok med drinken Carousel, som blant annet består av Bacardí Carta Oro, Dulce de Leche og sitronsaft.

Se oppskrift på Aljaffs drink lengre ned i saken

Det har vært helt utrolig å møte så mange fantastiske mennesker på denne reisen. De siste 10 månedene har vært uforglemmelige. Jeg er stolt av alt som har gått riktig og av det jeg har lært fra mine feil, sier Moe Aljaff.

Amerikansk vinner

Moe Aljaff.

Chia-An Chan, som arbeider på Angel’s Share (New York) vant og ble dermed kåret til den åttende vinneren av konkurransen. Vinnerdrinken heter Venceremos og består blant annet av Bacardí Carta Blanca, kokoslikør og limejuice.

– Profesjonell og rolig

– Moe Aljaff har vært svært konsekvent og meget sterk gjennom hele konkurransen. Det enorme presset som har ligget på deltakerne under Bacardí Legacy er ikke noe alle kan håndtere, men Aljff har gjort seg bemerket med sin profesjonelle og rolige framtoning gjennom hele uken. Som en av hans nærmeste støttespillere må jeg si jeg er veldig stolt over innsatsen hans, og jeg gleder meg til å se hvordan han kommer til å utvikle sitt enorme talent i tiden framover, sier Jesper Høst, Brand Ambassador, Bacardí Norge, i en pressemelding.

Bacardí Legacy

Bacardí Legacy startet i 2008 med mål om å oppdage nye cocktails som har potensial til å bli fremtidige klassikere, akkurat som Bacardí Mojito, Bacardí Daiquiri og Bacardí Cuba Libre. For å bli anerkjent som en ekte Legacy-cocktail må drinken være perfekt balansert og tidløs. Tidligere vinnere har sett sine drinker ta plass i Bacardís portefølje av drinker basert på Bacardí rom.

Dette er palldrinken til Moe Aljaff

Carousel

Ingredienser

* 50 ml Bacardí Carta Oro

* 30 ml Dulce de Leche

* 10 ml Pedro Ximénez sherry

* 5 ml bananlikør

* 30 ml Ferskpresset sitronjuice

* En klype salt

Glass: Coupette

Metode: shakes og dobbeltsiles

Garnityr: Sjokoladepulver

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS