Renate Larsen skal lede Norges sjømatråd. (Foto: CF Wesenberg Kolonihaven)
Renate Larsen skal lede Norges sjømatråd. (Foto: CF Wesenberg Kolonihaven)

Skal lede Norges Sjømatråd

Styret i Norges sjømatråd har ansatt Renate Larsen (41) som ny administrerende direktør. Hun tiltrer stillingen høsten 2016.

Publisert

Hun har 16 års erfaring fra sjømatnæringen og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lerøy Aurora (2010).

Hun tar over etter Terje E. Martinussen, som har ledet Norges sjømatråd de siste 10 årene. Han fratrer sin stilling ved endt åremål i august.

Bred yrkeserfaring

Renate Larsen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen strategi, organisasjon og ledelse.

Larsen har tidligere vært økonomisjef i samme selskap (2003-2010). Utover dette har Larsen en rekke styreroller, blant annet som styreleder i Hålogaland Teater (2015), styremedlem i Folketrygdefondet (2013) og nestleder i NHO Troms og Svalbard (2012-2016).

Renate Larsen sammen med styreleder Marianne E. Johnsen.
Renate Larsen sammen med styreleder Marianne E. Johnsen.

– Jeg ser frem til å utvikle organisasjonen videre sammen med eier, sjømatnæringen og dyktige medarbeidere i sjømatrådet, sier Renate Larsen. Selv om det blir vemodig å forlate Lerøy er jeg klar for å ta fatt på en av de mest spennende jobbene i sjømatnæringen fremover, sier Renate Larsen i en pressemelding.

– De riktige lederegenskapene

– Vi har lett etter den beste kandidaten og det får vi med Larsen. Hun har alle de lederegenskapene som trengs for å lede sjømatrådet fremover. Larsen evner å få med seg mennesker og skape endring, hun balanserer godt mellom ulike forventningsnivåer og leverer gode resultater, samtidig som hun skaper tillit. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Larsen, sier styreleder Marianne E. Johnsen.

– Styret er glad for å presentere Renate Larsen som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Larsen kjenner næringen godt og jeg er overbevist om at hennes lederegenskaper og gode bransjeforståelse vil bidra til å styrke Sjømatrådets posisjon fremover, sier nestleder i styret til sjømatrådet, Sverre Søraa.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Norges sjømatråd

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging.

Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder.

Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift.

Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet.

Les mer på Seafood.no

 

Powered by Labrador CMS