Rekordsesong i Hafjell og Kvitfjell

Vintersesongen 2016-2017 er over, og alpinanleggene Hafjell og Kvitfjell kan notere seg for nok en rekordsesong.

Publisert

– Til tross for at kalenderen var vanskelig, med ekstra få røde dager i julen og en svært sen påske, har vi hatt en fantastisk sesong. Ikke bare gjennomførte vi et svært vellykket X Games i Hafjell og et solid World Cup i Kvitfjell, men vi klarte å starte sesongen rekordtidlig i begge anlegg. Selv om den sene påsken gjorde at vi hadde litt mindre påskegjester enn i fjor, så har sesongen sett under ett vært eksepsjonelt bra, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, i en pressemelding.

God vekst

I Hafjell økte omsetningen med hele 12 % denne sesongen, og Kvitfjell med 8 %. Totalomsetningen på heiskort for begge anlegg endte på ca. 120 millioner kroner netto, 11 % høyere enn fjoråret. Også Alpincos bookingselskap, HafjellKvitfjell Booking, hadde en god sesong, med 8 % vekst fra i fjor.

– Vi har fortsatt stor vekst i det svenske markedet, samtidig som vi har befestet vår posisjon i Danmark, noe som er svært gledelig med tanke på å fylle senger og alpinanlegg i lavsesong og midtuke, sier Stensrud.

– I tillegg til mange faste hyttegjester har vi også stadig flere dagsgjester fra hele Østlandet, som gjerne kommer flere ganger i løpet av vinteren. Gode veger og godt utbygd kollektivtilbud med tog og buss fra Oslo-regionen gjør at mange ser til Hafjell og Kvitfjell når snøen glimter med sitt fravær på store deler av Østlandet.

Bygger ut i Kvitfjell

Foran neste sesong er utbyggingen av Kvitfjells tredje fjellside den store nyheten for Alpinco.

– Tomtesalget i Varden har vært formidabelt. Spaden er allerede satt i jorden, og vi satser på å kunne ønske de første skigjestene velkommen i Varden allerede til neste vinter. Også i Hafjell kommer det flere nyheter til neste sesong, med en helt ny løype fra Hafjelltoppen ned til Mosetertoppen, nye områder for frikjøring og videre utvikling av familieområdene, sier Stensrud.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS