Nå skal det etableres et eget kokkelandslag med kokker fra personalrestauranter, kantiner og institusjoner. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Etablerer nytt kokkelandslag

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) vil etablere et «Community Catering-landslag», et nytt kokkelandslag med kokker fra institusjoner, kantiner og personalrestauranter.

Publisert
Camilla Berg Mårtensson (til venstre) og Idunn Nilsen fra De 3 Stuer ble de første vinnerne av kantine-NM i fjor. (Foto: Arrangøren/Nina Borgen)

Dette er en videreføring etter at det første kantine-NM ble arrangert i 2017, etter initiativ fra leverandører i markedet. På NKLs landsmøte nylig ble det vedtatt å etablere et slikt landslag.

Høsten 2018 skal det arrangeres et nytt kantine-NM, som får navnet Community Catering NM. Konkurransen vil få samme status som NM i kokkekunst, og vil ligne mer på den internasjonale konkurransemodellen

Les også: De 3 Stuer vant historiske første kantine-NM

Økt blest rundt kokkeyrket

Satsingen på det nye landslaget skal bidra til:

* Inspirasjon for kokker i denne bransjekategorien.

* Økt søkelys på kokkeyrket.

* Fremsnakking av kokkeyrket i bransjekategorien.

* Godt bidrag til rekruttering til restaurant- og matfag i videregående skoler.

* Økt stolthet for yrket blant kokker i dette bransjesegmentet.

Community Catering

Community Catering er den internasjonale konkurransekategorien for personalrestaurant, kantine og institusjon.

Tirsdag 17. april, var det informasjonsmøte om det tenkte nye landslaget på Kit-akademiet hos Asko i Oslo, der finalen i kantine-NM også ble arrangert i slutten av september i 2017.

– Vi skal ikke ha noe A- og B-lag. Det nye kokkelandslaget skal få like mye ressurser og like gode forutsetninger for å vinne konkurranser, uttalte fastslo daglig leder for NKL, Espe Wasenius, da NKL holdt informasjonsmøte på KIT-akademiet.

På studietur

Det nye landslaget vil reise på studietur til Culinary World Cup i Luxembourg i november, der de vil få se de 15 nasjonene som skal konkurrere i Community Catering i år.

– Dermed blir de kjent med konkurranseformen, og har mulighet til å følge med på hva de andre gjør, utdyper Wasenius, skriver Smakmagasinet.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS