Kokk Fredrik Lundgren og Nina Kristine Madsen-Geelmuyden på tur. (Foto: Norwegian Adventure Company)

Nordnorske eventyr og kulinariske matopplevelser

Toppturseilasen Arctic Haute Route kobler nordnorske eventyr med kulinariske matopplevelser, og får gode tilbakemeldinger på matopplevelsen «Arctic Adventure Cuisine».

Publisert
Fredrik Lundgren kom fra Noma til toppturseilasen Arctic Haute Route. (Foto: Norwegian Adventure Company)

– Vi hadde en hypotese om at det kulinariske betyr mye for våre gjester, og med seks fulle seilaser i april hvor vi får testet konseptet, er tilbakemeldingene gode. I gjesteundersøkelsene svarer over halvparten av de spurte at matopplevelsen er svært viktig, mens resten oppgir det til en viss grad er viktig. Dette er et sterkt signal om at mat som forteller – teller, sier daglig leder og eventyrer Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company.

Høy matfaglig kompetanse

Med på laget er Bocuse-kokk og matfaglig konsulent Gunnar Hvarnes, som selv tok bronse i 2011 og senere coachet Norge til sølv i Bocuse d’Or 2017, sammen med Stavanger-kokken Fredrik Lundgren. Sistnevnte har den siste perioden har vært på teamet til den verdenskjente kokken René Redzepi i forbindelse med nyåpningen av hans Noma 2.0. i København.

Til topps på Senja. (Foto: Norwegian Adventure Company)

Les også: Fra Noma til nordnorsk toppturseilas

Har høye ambisjoner

– Vi har høye ambisjoner. Vi kobler naturopplevelser, kulinariske opplevelser, lokale råvarer, produsenter og leverandører. For oss har det vært avgjørende å knytte til oss høy matfaglig kompetanse, kanskje kan vi inspirere andre til å gjøre det samme, sier ekspedisjonsleder Fredrik Geelmuyden.

Rogn rett fra rognposen som afterski snack på Arctic Haute Route. (Foto: Norwegian Adventure Company)

De siste årene har det vokst fram en rekke nordnorske spesialiteter. Landbaserte bønder lager særegne grønnsaker, urter og melkeråvarer fra regionen, i tillegg til kjøtt som lam og reinsdyr. Madsen-Geelmuyden mener det ikke er noe i veien for at Nord-Norge burde kunne sette et internasjonalt fotavtrykk som matregion.

Nina Kristine MadsenGeelmuyden.  (Foto: Norwegian Adventure Company)

– Dersom vi skal levere helt unike opplevelser som bidrar til å gjøre nordnorsk reiseliv attraktivt ovenfor verdens mest kresne opplevelsessamlere, ser vi at matopplevelsen er uhyre viktig, avslutter Madsen-Geelmuyden.

Med Nord-Norge på tallerkenen

Nina Kristine Madsen-Geelmuyden har sammen med Fredrik Geelmuyden startet opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company, som har utviklet toppturseilasen Arctic Haute Route, som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Andørja, Senja og Kvaløya.

Som et opplevelsesselskap er det naturlig at vi også gir oss i kast med å utforske matkulturen, råvarene og de lokale produsentene i området vi går på topptur og seiler i. Sammen med det beste av internasjonal kulinarisk kompetanse ønsker vi å skape «Arctic Adventure Cuisine» basert på lokal matproduksjon, inspirert av ny-mat bølgen og moderne internasjonale kokketeknikker, med råvaren i fokus. Vårt mål er at gjestene skal smake det arktiske Nord-Norge, også på tallerken, sier Madsen-Geelmuyden i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Arctic Haute Route

Arctic Haute Route er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø. Du opplever toppturer med guider nord for Polarsirkelen, der du seiler langs Atlanterhavskysten med nostalgiske Gamle Salten.

Her får du oppleve urørte fjellsider, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler: Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya.

I 2018 kan du gjøre turen både som «Ski & Sail» og «Hike & Sail», og venter du til 2019 kan du også velge «Bike & Sail».

Kun 44 gjester, åtte sertifiserte guider og crew.

Seilingsrute nordover: Svolvær/Lofoten, Andørja, Kvaløya/Tromsø

Seilingsrute sørover: Senja, Andørja, Lofoten/Svolvær

Les mer på Norwegianadventurecompany.com

 

Powered by Labrador CMS