Foto: Hasselknippe AS

Hvilket omdømme har du?

Et godt omdømme er utrolig viktig, og det sier noe om hvordan omgivelsene oppfatter deg. I dagens digital verden overstrømmes vi av informasjon. Bilder og historier deles, noen ganger kanskje fortere enn vi skulle ønske. Når noen snakker positivt om din merkevare er det med på å gi deg et positivt omdømme, og det påvirker folks velvilje og støtte. Et godt omdømme bygger seg opp over tid, og er rett og slett gull verdt!

Publisert

Denne saken er skrevet av Kari Hasselknippe

Jeg vil fortelle deg om en opplevelse fra en konferanse jeg deltok på for en tid tilbake. Den startet med tapaslunsj og mingling. Jeg står pent i køen, og plutselig ser jeg en jeg drar kjenselen på.

Etter 25 år i hotell-og reiselivsbransjen har det blitt mange menneskemøter, men jeg er ikke i tvil. Hun kjenner jeg da virkelig, vel vitende om at det var lenge siden sist. Jeg husker til og med hva hun heter og roper ut; «Hei Kristine, hvordan har du det?» Hun ser på meg med et litt frustrert blikk...et blikk som uten ord sier; kjenner jeg deg? «Husker du ikke meg da, Kari Hasselknippe.....Ja, vi har da så mange felles kjente!»

Jeg nevner febrilsk et par navn som jeg vet jeg har forbundet med denne damen, og jeg ser at «jeg kjenner ikke deg- blikket» mykner opp. «Skal vi sette oss ned sammen og spise lunsj», foreslår hun. Jeg tar selvfølgelig i mot tilbudet.

Guess what! Vi har aldri møtt hverandre før eller hilst på hverandre. Saken er den at jeg har fulgt mye av det hun har gjort sammen med mine venner på Facebook og øvrige kanaler, og dermed føler jeg at jeg kjenner henne SÅ godt.

Dette er derimot god lærdom og et tankekors. Jeg stod der, visste mye om henne og var allerede overbevist om at hun måtte være en bra dame. Dette var en person som gjentatte ganger hadde dukket opp i min nyhetsfeed og mine assosiasjoner var positive. Mest sannsynlig fordi hun har sosialisert seg med flere i min bekjentskapskrets, som jeg har et positivt forhold til.

Slik tiltrekkes vi nye bekjentskaper eller nye kunder. Vi skaper tillit og relasjoner selv uten å ha møtt den eller de personlig. Husk at dine kunder vet veldig mye om deg før deres første møte. Hele 60% av kjøpsprosessen er faktisk gjort før dine kunder i det hele tatt tar kontakt med deg.

Så la meg spørre deg. Er din tilstedeværelse i sosiale medier positiv? Har du kontinuitet og er kanalene oppdaterte med godt visuelt materiell, riktige åpningstider, levende fortellinger og viser du deg fra din beste side?Dersom ditt digitale fotavtrykk gir deg gode ambassadører og varme senger, og i tillegg gjenspeiler den du vil være, så er du blant de beste i klassen. Har du enda en vei å gå så byr jeg gjerne på en kopp kaffe for å høre mer om hvilke historier du har å fortelle, hva dine kunder setter pris på og tar en prat om hvordan vi sammen kan skape konsepter og løsninger som gjør det lett å like deg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Hasselknippe AS

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS, og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling.

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari Hasselknippe har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel Oslo.

Les alle blogginnleggene fra Hasselknippe her

Du kan lese mer på Hasselknippe.com.

 

Powered by Labrador CMS