Administrerende direktør i Apfelwein International UG, Michael Stökl (fra venstre) Peder Egge (Egge gård) og Christine Isensee-Kiesau (organisator Cider World). (Foto: Hanen)

Norge og Egge gård på sider-toppen

Norge sanket godt med medaljer da verdens største siderkonkurranse, Cider World Awards, ble arrangert i Frankfurt i Tyskland sist helg. Tre norske siderprodusenter fikk til slutt seks medaljer, og Egge gård hentet sågar to gullmedaljer. – Verdens beste sider kommer fra Norge, fastslår Marius Egge.

Publisert
Egge gård hentet to gull og tre sølv i Cider World Awards. (Foto: Egge gård)

I tillegg fikk Egge gård også tre sølvmedaljer, noe som betyr at produsenten har hentet ni gull og åtte sølv i løpet av de fire siste årene i Cider World Awards.

Tre deltakere fra Norge

Fra Norge deltok Egge gård fra Lier, Ulvik Frukt & Cideri fra Hardanger og Balholm fra Balestrand i Sogn.

De tre norsk siderprodusentene fikk seks medaljer og flere hederlige omtaler. Egge gård fikk med seg som nevnt to gull og tre sølv, Ulvik Frukt og Cideri hentet to sølv, mens Balholm fikk ett sølv.

Se hvilke produkter som fikk medalje lengre ned i saken

Administrerende direktør i Apfelwein International UG, Michael Stökl (fra venstre) Asbjørn Børsheim (Ulvik Frukt & Cideri) og Christine Isensee-Kiesau (organisator Cider World). (Foto: Hanen)

Verdens beste sider kommer fra Norge

– Vi mener at det å vinne gull under Cider World Awards viser at verdens beste sider kommer fra Norge! Seieren skyldes den fantastiske norske frukten og arbeidsinnsatsen til det utrolig dyktige teamet som er med på å gjøre dette mulig, sier Marius Egge fra Egge gård.

Vekker internasjonal oppmerksomhet

The Cider World Awards i Frankfurt er en av Europas største kåringer av sider og fruktvin. I år deltok 500 produkter fra 20 land, anført av de store sidernasjonene Spania, Frankrike, Tyskland, England og USA.

At norske produsenter utmerket seg under årets konkurranser gleder en nestor i i internasjonal sider, Gabe Cook, forfatter av boken «Ciderology: From History and Heritage to the Craft Cider Revolution» (2018) og medlem av juryen.

– Blant medaljevinnerne er det produkter som er noe av det beste jeg har smakt på mange år. Jeg likte spesielt sideren fra Ulvik Frukt & Cideri, uttaler Gabe Cook.

En hane for norsk drikke

Norsk drikke med fokus på frukt og bær er i vinden som aldri før med eplemost og sider helt i front. Vi ser økt salg av både sider og eplemost i henholdsvis Vinmonopolet og dagligvare. At norsk sider nå også gjør det godt internasjonalt viser kvalitet både i råvarene og i solide kunnskaper hos produsentene.

– Dette er et tegn på at norsk sider produksjon er i verdensklasse. Når vi konkurrerer blant de beste i verden på sider vinner vi faktisk medaljer, sier daglig leder for Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Disse norske siderne fikk medalje

Gull: Egge Gård – Iseple

Gull: Egge Gård – Ung

Sølv: Egge Gård – Liersider

Sølv: Egge Gård – Ektesider

Sølv: Balholm – Handverkcider med humle

Sølv: Ulvik Frukt & Cideri – Gamal Tradisjon

Sølv: Ulvik Frukt & Cideri – Kvitanesen Poesider

Les mer på Cider-world.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS