Elever og lærere samlet på Majorens Kro og Stue. (Foto: Morten Holt)

Elevene tok over Majorens Kro og Stue

Glemmen-elevene utarbeidet menyen, laget maten, og serverte nesten 200 personer i restauranten Majorens Kro og Stue i løpet av to hektiske dager.

Publisert

I to dager i slutten av mars ble Majorens Kro og Stue i Gamlebyen i Fredrikstad til «Restaurant Take Over». Elever fra kokk, servitør og matfag på Glemmen videregående skole sørget for både maten og serveringen.

Restauranteier Markus Nagele med en av elevene som var med i «Restaurant Take Over», Claudine Abonales Adoray. (Foto: Morten Holt)

En virkelighetsnær erfaring

– Dette gir elevene en god virkelighetsnær erfaring. Samtidig får de også et slags «eierskap» til restauranten og det de har laget, og ute i restauranten ønsker servitørene å selge mest mulig, sier restaurantdriver Markus A. Nagele, og fortsetter:

– Målet er at restaurantgjestene skal oppleve den samme servicen og den samme opplevelsen som de ville ha gjort i en «vanlig» restaurant.

Totalt var snaut 25 elever elever fra VG2, godt hjulpet av noen få fra VG1, på plass i restauranten fra tidlig morgen til sen kveld en torsdag og fredag i slutten av mars. Selve serveringen fant sted fra 13 til 21 (20 på torsdag).

Philip Nøklestad (til venstre) og Maciej Michael Antosz fikk bryne seg på kjøkkenet. (Foto: Morten Holt)

– Det er klart dette er en stor utfordring for elevene. I og med at det er en à la carte-meny, vet de ikke hva gjestene bestiller, og det er om å gjøre å svinge seg raskt når bestillingen er gjennomført, sier Nagele.

Andre året

Dette er andre året Nagele overlater driften til skoleelevene etter at samarbeidet kom i gang mellom Glemmen videregående skole og Majorens Kro og Stue, godt assistert av Norges Kokkers Landsforening (NKL) Østfold.

– Vi har laget vårt eget konsept. Både Nagele og undertegnede sitter i serveringsutvalget i Fredrikstad kommune, og slik kom vi i kontakt. Etter to år føler vi at vi vet en del om dette og vet hvordan det fungerer, og hvis noen ønsker råd og tips er det bare å ta kontakt. Vi har malen klar! Jeg oppfordrer virkelig andre skoler til å prøve dette, sier faglærer for restaurant og matfag på Glemmen vgs, Britt Hovland Johansen.

Les mye mer om «Restaurant Take Over» i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 3 2019).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS