Syltetøyprodusenten Lerum og De Historiske Hotel & Spisesteder har inngått samarbeid. Nå får du et eksklusivt Lerum-syltetøy på hoteller og spisesteder tilknyttet De Historiske.
Syltetøyprodusenten Lerum og De Historiske Hotel & Spisesteder har inngått samarbeid. Nå får du et eksklusivt Lerum-syltetøy på hoteller og spisesteder tilknyttet De Historiske.

Lerum med eksklusivt syltetøy hos De Historiske

Lerum lanserer et eksklusivt syltetøy for De Historiske Hotel & Spisesteder med bær fra gården der det hele startet i 1907.

Bærene er håndplukket og foredlet til et syltetøy med hele 70 prosent bringebær, og du vil kun få det på hotellene som er tilknyttet De Historiske Hotel & Spisesteder.

– Søkelys på autentisk, kortreist mat

– I dag er det fjerde generasjon Lerum som gir deg smaken av Sogn, men også De Historiske arbeider for å ta vare på ekte norske tradisjoner. De Historiske setter sin stolthet i å ta vare på kulturarven de 67 hotellene og 20 spisestedene representerer, sier administrerende diretør for De Historiske, Nils Henrik Geitle.

Han forteller videre at det er naturlig for De Historiske å ha et søkelys på autentisk, kortreist mat.

– De Historiske setter norske råvarer med lokal identitet og historie i fokus. I tillegg har hotellene et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortellingen danner rammen for opplevelser innen både overnatting og gastronomi. Slike samarbeid som dette er både riktige, viktige og nyskapende og et eksempel på hvordan vi sikrer gode historier til gjestene med kvalitet fra jord til bord, sier han.

Fjerde generasjon Lerum

– Vi er stolte over historien vår, og et samarbeid med De Historiske Hotel & Spisesteder passer oss derfor godt. Dette er et syltetøy vi er spesielt stolte av. Oldeforeldrene våre skulle bare visst at vi, 116 år etter at de startet Lerum, fortsatt lager syltetøy med bær fra gården på Sørheim, sier administrerende direktør hos Lerum, Trine Lerum Hjellhaug.

Fra garden på Sørheim drev Kari og Nils Lerum en trivelig landhandel. En augustdag i 1907 sto det igjen to stamper med bringebær på kaien som skulle gått med båten til Bergen. – Vi kan ikke kaste bær, sa Kari Lerum den gang. Ekteparet tok bærene med på kjøkkenet sitt, og og kokte saft av dem.

Slik oppsto Lerum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS