Lofoten Arctic Haute Route. (Foto: Sverre Hjørnevik)

Fra Noma til nordnorsk toppturseilas

Toppturseilasen Arctic Haute Route har knyttet til seg Fredrik Lundgren, et ungt norsk kokketalent som kommer rett fra oppstarten av Noma 2.0 i København.

Publisert
Fra Noma til Arctic Haute Route: Fredrik Lundgren (midten) her sammen med Christian André Pettersen (til venstre) og Fredrik von Opdorp. (Foto: Arctic Haute Route) 

– Vi ønsker at maten skal fortelle historier langs ruta og ser viktigheten av å kople aktive opplevelser med natur, mat og kultur – på toppnivå, sier daglig leder og eventyrer, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden

Gamle Salten seiler langs Arctic Haute Route. (Foto: Arctic Haute Route)

Fra Kongens by til byssa på MS Gamle Salten

Stavangerkokken Fredrik Lundgren har den siste perioden vært på teamet til den verdenskjente kokken René Redzepi i forbindelse med nyåpningen av hans Noma 2.0. i København.

– Nyetableringen har i stor grad handlet om nordisk sjømat, så da jeg ble spurt om å utvikle og levere matopplevelsen på Arctic Haute Route i vinter måtte jeg bare svare ja, sier Lundgren, som tidligere også har jobbet på Restaurant Tango og Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Arktisk matprogram

– Det er jo helt rått langs kysten av Nord-Norge. Som mannskap eller gjest er det inspirerende bare å være midt i denne naturen, og når lokale råvarer er i særklasse vet jeg at dette blir en viktig erfaring for meg som kokk, sier Lundberg og ramser opp råvarer og matvarer som er særegne for området.

Gunnar Hvarnes er også med på laget. Her er han coach for Norges forrige Bocuse d'Or-deltaker, Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Norwegian Adventure Company har utviklet toppturseilasen Arctic Haute Route som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Andørja, Senja og Kvaløya, med mål om å ta en posisjon på globale opplevelsessamleres «bucket list».

– Seilasen er veldig sanselig, med fjelltopper, pudder og spektakulær nordnorsk natur. Da må også servering holde kvalitet og passe inn. Vi etablerer nå et matprogram vi kaller «The Arctic Kitchen», med lokale matvarer og leverandører. Maten skal være uformell, basert på moderne matkultur, og kompromissløs på smak. Da er kokkens kompetanse avgjørende, og vi er utrolig glade for å ha med oss Lundgren, forteller Madsen-Geelmuyden, heter det i en pressemelding.

På topptur i Lofoten med Arctic Haute Route. (Foto: Sverre Hjørnevik)

Hvarnes også med på laget

Med på laget er også Bocuse-kokk og matfaglig konsulent Gunnar Hvarnes, som selv tok bronse i 2011 og senere coachet Norge til sølv i verdensfinalen i Bocuse d’Or 2017. Han er coach for den nåværende norske Bocuse d’Or-deltakeren, Christian A. Pettersen.

– Arctic Haute Route har spennende ambisjoner. Her kobles naturopplevelser, kulinariske opplevelser, lokale råvarer, produsenter og leverandører konkret og god måte, sier Gunnar Hvarnes.

Familieselskap

Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden i Norwegian Adventure Company har siden 2012 jobbet med å utvikle Arctic Haute Route.

– Vi har bygget på 10-15 års erfaring med produktutvikling basert på norsk naturkvalitet, sier Fredrik Geelmuyden, som ut over media og IT, tidligere har jobbet for Skistar, samt konsepter som Norway Freeride Cup, toppturfestivalen Camp Lofoten og alpinarenaene Hemsedal og Trysil. Nina Kristine Madsen-Geelmuyden har selv bakgrunn fra blant annet Sjømatrådet og Olje- og Energidepartementet.

– Det er stein på stein gjennom veldig mange år, bred erfaring og nettverk som gjør at vi er i ferd med å få til noe spennende. Matopplevelsen har i så måte vært noe vi bevisst har ønsket å løfte som en viktig driver i vårt opplevelsesprodukt. Nå har vi fått en unik sjanse til å jobbe med Champions League hva gjelder mat, sier Fredrik Geelmuyden.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Arctic Haute Route

Arctic Haute Route er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø. Du opplever fantastiske toppturer med guider nord for Polarsirkelen hvor du seiler langs Atlanterhavskysten med nostalgiske Gamle Salten. Her får du oppleve urørte fjellsider, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler: Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. I 2018 kan du gjøre turen både som «Ski & Sail» og «Hike & Sail», og venter du til 2019 kan du også velge «Bike & Sail». Kun 44 gjester, 8 sertifiserte guider og crew.

Arctic Haute Route er en skreddersydd opplevelse for alle som ønsker seg til topps på turer i Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. Du trenger ikke være ekstremsportutøver, dette er er en tur for alle nivåer, også nybegynnere.

Arctic Haute Route - Ski & Sail: Seks seilinger fra 5. til 25. april i 2018

Arctic Haute Route - Hike & Sail: Fire seilinger. *18-22 juli/*22-25 juli/*08-12 august/*12-15 august. 

MS Gamle Salten: kapasitet for 44 gjester, guider og crew.

Alt inkludert: 3,5 dag, overnattinger, alle måltider, sertifiserte guider, transport, sosialt.

Ferdighetsnivå: Fra nybegynner til trenede. Turene skreddersys etter deltakernes nivå.

Seilingsrute nordover: Svolvær/Lofoten, Andørja, Kvaløya/Tromsø

Seilingsrute sørover: Senja, Andørja, Lofoten/Svolvær

Les mer på Norwegianadventurecompany.com

 

Powered by Labrador CMS