Mills Kaviar Tønner klare for Finneidfjord
Mills Kaviar Tønner klare for Finneidfjord

Følg kaviaren – minutt for minutt!

Verdens første Super Slow-TV gikk live onsdag 19. august. I 11 måneder skal Mills DA dokumentere den tidkrevende prosessen med å lage Mills kaviar, og du følge kaviarprosessen sekund for sekund – via live-TV. – Dette er det rareste vi har gjort på 130 år i Mills, sier kommunikasjonssjef i Mills DA, Øyvind Vederhus.

Publisert

Tønner klare for lagring i Finneidfjord.

Verden over har folk ristet på hodet av nordmennene som har filmet langvarige hendelser i sin fulle lengde. Nå inntar også konseptet den kommersielle arena.

Kvalitetstesting.

I 11 måneder skal Mills DA dokumentere den tidkrevende prosessen med å lage Mills kaviar. TV-sendingen begynner med å filme lagringen av kaviar i noen av de mange tusen tønnene som står lagret i Finneidfjord utenfor Mo i Rana.

Teller ned til ferdig kaviar

Skrei.

– Mills er en tradisjonsrik virksomhet, men selv om vi i alle år har hatt glimt i øyet når vi forteller om våre produkter, må vi vel innrømme at det å filme en tønne live i månedsvis nok er det rareste vi har gjort på våre 130 år, sier Øyvind Vederhus, som er kommunikasjonssjef i Mills DA i en pressemelding.

Vederhus forteller at man på nettsiden til prosjektet vil telle ned til kaviaren er ferdig laget, og at man også vil gjøre et poeng av - live - de gangene det skjer spennende ting underveis i produksjonen, som for eksempel tønnesnuing.

Mills Kaviar - minutt for minutt!

Du vil også finne informasjon og bilder fra hele kaviarprosessen.

Her kan du følge prosessen på SuperSlowTV.com

Kulturhistorie

"

Kaviar er blitt laget i Norge og langs kysten gjennom mange generasjoner.

– Kaviar har vært laget i Norge og langs kysten i mange generasjoner. Vi i Mills har funnet vår egen tilnærming, og vår egen oppskrift, som ivaretar den norske kaviartradisjonen. Mange er nok ikke klar over det, men kaviar er en del av kulturhistorien langs kysten, og produksjonen er veldig tidkrevende. Gjennom dette prosjektet viser vi en gang for alle at det ikke svømmer ferdigproduserte kaviartuber rundt i Lofothavet, sier Vederhus.

Prosjektet har vært planlagt i månedsvis, og det er også tatt høyde for eventuelle hendelser – som teknisk feil under streamingen. Nå gleder hele Mills-konsernet seg til å vise frem bilder fra Værøy og produksjonslokalene til Mills i forbindelse med prosjektet.

Streamen ble åpnet onsdag 19. august klokken 12.00 på et arrangement på fabrikken i Fredrikstad. Det er også laget en filmtrailer som skal inspirere både nordmenn og utlendinger til å følge prosessen sekund for sekund.

Se traileren her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS