Det Norske Måltid 2015 1
Det Norske Måltid 2015 1

Juryledere og delfinaler klare for Det Norske Måltid

Datoene og stedene er klare for delfinalene for Det Norske Måltid. Det er nå klart at det blir regional seleksjon i Bergen, Oslo og Trondheim i løpet av september.

Publisert

Einar Risvik (fra venstre), Francisca Witsø og Jørn Lie fra juryarbeidet i 2014. (Foto: Det Norske Måltid/Kristin Austigard)

– Nå er vi innspurten av påmeldingene, og vi ønsker oss mange flere produkter med i kåringen. Vi vet at det kommer mye positiv oppmerksomhet for de som er med, så her er det bare å melde seg på, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid i en pressemelding.

Juryleder Guro Helgesdotter Rognså

Påmeldingsfristen er 14. august. Deretter blir det en første runde med produktvurderinger. Den finner sted på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der daglig leder Tommy Raanti, oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland, Anita Løyning – og flere er med.

Produkter fra delfinalen 2014. (Foto: Det Norske Måltid/Kristin Austigard)

Juryleder blir Guro Helgesdotter Rognså, landets ledende smaksekspert med doktorgrad i smak.

Kjente juryledere og matfester

– Nytt i år er at dommerne vil gi konkrete tilbakemeldinger på sine valg, sier Austigard.

Når første runde er unnagjort blir det tre delfinaler.

Dette skjer på følgende steder:

Lørdag 5. september i Bergen på Bergen Matfestival, der juryleder er kokken Anders Rødseth Isager, med bakgrunn fra blant annet Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter.

Lørdag 12. september i Oslo på Matstreif på Rådhusplassen, og juryleder er Einar Risvik, forsker og professor i Nofima.

Torsdag 17. september i Trondheim i Mathallen med juryleder Roar Hildonen, han er restauratør og står bak spisestedet To rom og kjøkken i Trondheim.

Finale 8. januar

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger på Clarion Hotel Energy, fredag 8. januar 2016. – I fjor var det fullt hus og stor stemning, så det er bare å notere denne datoen allerede nå, sier Austigard.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS