Geitmyra Jevnaker Ringerike
Geitmyra Jevnaker Ringerike

Matglede og matkultur fra Geitmyra til Ringerike

Siden oppstarten i 2011 har Geitmyra tilbudt fritidskurs for barn og unge på historiske Geitmyra gård midt i Oslo. Fra neste uke starter kurs for barn i Ringerike-regionen.

Publisert

Barn med matglede på Jevnaker skole.

– Vi mottar henvendelser om kurs fra fjern og nær, men har hittil kun hatt kurstilbud i Oslo. Vi er derfor kjempeglade for å kunne tilby kurs på Ringerike fra i høst, sier daglig leder Eivind Løvdal i en pressemelding.

- Jevnaker kommune har vært veldig positive og vi er glade for å kunne holde kursene på det nye skolekjøkkenet på Jevnaker skole, sier han videre.

Utvider nedslagsfeltet

Faglig ansvarlig Andreas Viestad er også glad for at Geitmyra matkultursenter utvider sitt nedslagsfelt:

– Det er lett å tro at barn som vokser opp på landet har bedre kjennskap til vår matkultur og hvor maten kommer fra enn barn som er vokst opp midt i Oslo, men det mener jeg er en myte.

«Godt, kjapt og enkelt»

Å lage egen mat er en sentral ferdighet som gjør det lett å ta sunne matvalg. På kurset «Godt, kjapt og enkelt» lærer barna å lage en kjempegod, enkel og sunn middagsrett. De blir kjent med de enkelte råvarene, hvor de kommer fra, hvordan de smaker, lukter og kjennes ut. Hvordan å tilberede maten og hva som skjer med smak og konsistens når vi koker og steker. Barna får med seg oppskriftene hjem så de kan lage middag for familien.

«Geitmyra matkultursenter for barn er en ikke-kommersiell stiftelse. Vårt mål er å lære barn og unge å like og lage mat som gjør dem godt. Til daglig holder vi til på Geitmyra gård, som ligger midt i Oslo, der vi har undervisning av skoleelever, barnehager og barn som lærer å lage mat på fritidskurs», heter det i pressemeldingen.

Kurset er muliggjort med støtte fra Rema 1000, og er en del av Geitmyras utprøving av oppskrifter for Rema 1000. Kursene skal gjennomføres av Julie Øyan Andersen, som har lang erfaring fra Geitmyra, og som er bosatt på Jevnaker.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS