Matprisen2014
Matprisen2014

Matprisen 2015 – hvem skal hedres, æres og utfordres?

Matprisen ble etablert i 2014 for å hedre aktører som på forbilledlig vis bidrar til å realisere visjonen om økt økologisk matproduksjon og forbruk. Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige. I år deles prisen ut torsdag 5. november.

Publisert

Fra utdelingen av Matprisen i 2014. (Foto: Svein Gunnar Kjøde)

«Hold av torsdag 5.november - da blir det fest og utdeling av Matprisen for andre gang når Matprisen skal hedre noen av menneskene som tar miljø, helse og dyrevelferd på alvor», heter det i en pressemelding.

"

15 prosent økologisk mat på norske menyer

Arbeidet med Matprisen 2015 er godt i gang, og vil i år som i fjor finne sted på Kunstnernes Hus, og det vil bli en kveld fylt med god mat og drikke, underholdning fra scenen og ikke minst oppmerksomhet rettet mot de som jobber for å nå målene om 15 prosent økologisk mat på norske menyer.

Her kan du lese om Matprisen 2014 (publisert november 2014)

Hvem synes du fortjener Matprisen i år?

"

Juryen i arbeid i sommer. (Foto: Kjersti Grøndah/ØQ)

Prosjektgruppa jobber i disse dager med nominasjoner til de ulike kategoriene, og du er herved oppfordret til å sende inn dine tips til hvem som fortjener Matprisen 2015.

Alle nominasjoner vil drøftes av en uavhengig jury, og tre finalister i hver kategori vil bli plukket ut og offentliggjort under Økouka. Alle som sender inn tips er med i trekningen av to billetter til Matprisen 2015.

Kategoriene

Det er tre kategorier til Matprisen:

Årets inspirator: En hyllest til ildsjelen som inspirerer og hjelper til økt bruk av økologiske råvarer.

Utfordringsprisen: En oppfordring til en markedsaktør som trenger en utfordring om å øke fokuset på økologisk mat og bærekraft.

Forskningsformidlingsprisen: En hyllest til en aktør som bidrar til at aktuell forskning om bærekraftig produksjon og matkvalitet bringes inn i det offentlige ordskiftet.

Send inn ditt tips til prosjektleder Christine Hammer på hamchristine@gmail.com eller kommenter på Facebook-siden til Matprisen innen tirsdag 25.august.

Du kan lese mer på Matprisen.no og også følge Matprisen på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS