
Dette er alle lagene i Årets kokk
Dette er alle lagene som skal delta i Årets kokk og Årets unge kokk 2019 i Mathallen 24. september. Kulturminister Trine Skei Grande trakk tirsdag startrekkefølgen på et arrangement på Hotel Bristol i Oslo.

Med lag mener vi hovedkokk, commis (assistent) og coach.
Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.
Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Årets kokk 2019
Lag 1 – Team CAP
Kokk: Christian André Pettersen (30) – Fisketorget I Stavanger

Commis: Even Strandbråten Sørum (20) – kokk på Fagn i Trondheim
Coach: Rasmus Johnsen Skoglund (29) – konseptansvarlig for AMJ Management i Bodø.
Lag 2 – Team MDK

Kokk: Marius Dragsten Kjelsrud (26) – chef de partie på Spiseriet i Stavanger konserthus.
Commis: Ingrid Løland (20) – kokk på Spiseriet i Stavanger konserthus.
Coach: Sigurdur Rangarsson (35) – Daglig leder på Spiseriet på Stavanger konserthus.

Lag 3 – Team Dalelv
Kokk: Øyvind Bøe Dalelv (29) – kjøkkensjef på Michaels, Oslo
Commis: Tobias Gabrielsen (19) – kokk på Statholdergaarden i Oslo

Coach: Håkon Solbakk (27) – kjøkkensjef på Nordøst i Trondheim
Lag 4 – Team Bendi
Kokk: Filip August Bendi (31) – kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo.

Commis: Eline Sofie Sunde (21) – kokk på Hotel Bristol i Oslo.
Coach: Sebastian Myhre (34) – kjøkkensjef på Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo
Lag 5 – Team Werkland

Kokk: Håvard Werkland (25) – soussjef i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.
Commis: Runa Ailin Kvendseth (22) – kokk I Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.
Coach: Thomas Johansen Borgan (38) – eier av Kraft Bodega i Trondheim.

Årets unge kokk 2019
Lag 1 – Team Ekholt
Kokk: Celine Elisabeth Ekholt (20) – cjef de partie på Kontrast i Oslo.

Commis: Na Tran (19) – lærling på Arakataka i Oslo.
Coach: Michael Svensson (36) – kjøkkensjef på Kontrast i Oslo.
Lag 2 – Team Vartdal

Kokk: Aleksander Løkkeberg Vartdal (24) – kjøkkensjef på Happolati i Oslo
Commis: Sebastian Skauen Johnsen (19) – lærling på Rest i Oslo.
Coach: Stian Gregersen (27) – kjøkkensjef på Stock i Oslo.
Lag 3 – Team Aron
Kokk: Aron Espeland (23) – kokk på Vaaghals i Oslo
Commis: Andreas Fjellheim (19) – lærling på Vaaghals i Oslo.
Coach: Pål Suarez (30) – chef/eier for Brasserie France i Oslo.
Lag 4 – Team R.H. Norway
Kokk: Runar Helgeland (23) – soussjef for NB Sørensen i Stavanger.
Commis: Sebastian Undheim (19) – lærling hos Bevaremegvel i Stavanger.
Coach: Tony Martin (32) – kjøkkensjef for NB Sørensen i Stavanger
Lag 5 – Team Liliana
Kokk: Liliana Haaland (23) – selvstendig kokk på Karmøy.
Commis: Aleksandra Dawidovicz (20) – lærling på Scandic Maritim i Haugesund.
Coach: Bjørn Hettervik (56) – kjøkkensjef for Datteren Te Lothe i Haugesund.
Vi presenterer alle lagene nærmere i dagene forut for konkurransene i Mathallen 24. september.
Dommere
Dette er juryen i Årets kokk 2019:
Rasmus Kofoed (Danmark), Esben Holmboe Bang, Kjetil Gundersen, Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Eyvind Hellstrøm, Odd Ivar Solvold, Charles Tjessem, Sven Erik Renaa, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen, Christopher W. Davidsen, Jens Peter Kolbeck (Danmark).
Dette er juryen i Årets unge kokk 2019:
Rasmus Kofoed, Kamilla Seidler (begge Danmark), Kari Innerå, Renee Fagerhøi, Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa og Christopher W. Davidsen.