Illustrasjonsfoto: Nordic Choice Hotels

Innfører munnbind for ansatte

For ansatte i Nordic Choice Hotels som er i direkte kontakt med hotellgjester, blir det nå obligatorisk med munnbind.

Dette er det siste i rekken av flere smitteverntiltak hotellkonsernet har innført for å sørge for en trygg hotellopplevelse for sine gjester.

Også ansatte i andre hotellkjeder i Norge bruker munnbind. I Radisson Hotel Group er det blitt brukt i hotellenes felles- og gjestearealer helt siden begynnelsen av juni.

Stadig nye smitteverntiltak

– Helt siden koronautbruddet startet har vi innført smitteverntiltak på alle våre hoteller i takt med myndighetenes anbefalinger. Det innebærer mange synlige og usynlige tiltak, og det siste i rekken er bruk av munnbind blant våre ansatte som er i direkte kontakt med gjester. Dette bidrar til en tryggere arbeidsplass for våre ansatte og at gjestene får et enda tryggere hotellopphold innenfor rammene for smittevern, sier administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Reduserer smittefaren

Alle ansatte som er i direkte kontakt med hotellgjester skal allerede fra neste uke bruke munnbind mens de er på jobb. Gjestene vil dermed se blant annet resepsjonister og serveringspersonale bruke munnbind under innsjekk eller frokost.

Ifølge norske helsemyndigheter reduserer riktig bruk av munnbind smittefaren med 40 prosent, såfremt man holder avstand og sørger for god håndhygiene.

Innføringen av munnbind blant hotellansatte vil dermed være et supplement til andre essensielle smitteverntiltak.

Munnbind tilbys også konferansedeltakere

– Vi vet at mange har et behov for å møtes igjen. Med et konferansemarked som nå sakte, men sikkert, åpner opp, er det viktig for oss å kunne tilby trygge møteplasser. Et av tiltakene er at konferansedeltakerne tilbys pakker med munnbind, hansker og håndsprit. Disse pakkene vil også kunne kjøpes av vanlige gjester. Vårt hovedfokus er å ta oss gjennom denne krevende tiden, det gjør vi både gjennom å tenke på nye, alternative måter og å ha en rekke tiltak som er med på å beskytte både våre ansatte og gjester, sier Silseth.

«Safe Stay»

«Safe Stay» er navnet på Nordic Choice Hotels kontinuerlige arbeid med tiltak for smittevern. I dette inngår også opplæring internt om smittevern og riktig bruk av munnbind. Om kort tid vil også hotellgjester kunne kjøpe pakker med munnbind og annet smittevernutstyr til eget bruk på hotellene.

I perioder med høyt belegg vil også dedikerte hotellansatte utpekes til å være «Safe Stay Crew», som har som oppgave å sørge for at smitteverntiltak overholdes.

Les mer om Safe Stay her.

Munnbind hos Radisson Hotel Group siden juni

Hos Radisson Hotel Group er det blitt brukt munnbind siden begynnelsen av juni.

– For å sikre gjestenes, medarbeidernes og samarbeidspartnernes sikkerhet og trygghet, er et oppdatert og omfattende renholds- og hygieneprogram implementert på våre hoteller. Tiltakene inkluderer blant annet pleksiglass i resepsjonene mellom gjester og resepsjonister (så lenge ansatte er bak pleksiglasset trenger de ikke munnbind), hånddesinfisering flere steder i hotellene, markeringer i gulvene for å vise anbefalt avstand (sosial distansering), forbedret og hyppigere rengjørings- og desinfeksjonsfrekvens, opplæring av de ansatte i lokale helsemyndigheters- og Verdens helseorganisasjons anbefalinger og retningslinjer, oppdaterte standarder for matsikkerhet, samt omfattende opplæring og oppfølging av personalet, melder Alexandra Lilja Lindvik hos Radisson Hotel Group.

Her kan du lese mer om Radisson Hotels Safety Protocol.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS