Jeg er kjempefornøyd med resultatet, sier selveste sjefspurka på Den Glade Gris, Kjellaug Hegbom, som har drevet restauranten i åtte år.(Foto: Den Glade Gris)

Skal bli en av Norges mest fotograferte skulpturer

Fotograf og multikunstner Bård Gundersen fikk i oppdrag av restauranten Den Glade Gris å skape Norges mest fotograferte skulptur, nest etter Sinnataggen og Monolitten.

Kunstner Bård Gundersen og skulpturen. (Foto: Den Glade Gris)

– Jeg tenkte at dette var helt crazy og et virkelig hårete mål, men tente umiddelbart, sier Bård Gundersen.

Smilende og glad gris

Skulptur i bronse plassert rett utenfor restauranten Den Glade Gris. (Foto: Den Glade Gris)

– I samarbeid med restauranten startet vi opp med en fuktig idédugnad som først resulterte i en litt sexy og burlesk grisepurke. Etter flere skisseutkast og diskusjoner endte vi opp med en skulptur som skulle aktivisere gjestene i restauranten. Det endelige resultatet ble en smilende og glad gris som hverken er purke eller råne, men med menneskelige trekk, og sittende på en benk i full størrelse, sier Gundersen.

400-kilos skulptur ved restauranten

Skulpturen er utført i bronse, veier 400 kg og er plassert rett utenfor restauranten.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet, sier selveste sjefspurka på Den Glade Gris, Kjellaug Hegbom, som har drevet restauranten i åtte år.

– Dette blir en helt ny måte å drive markedsføring. Ingen ting er bedre enn når gjestene selv distribuerer foto fra et restaurantbesøk, sier hun.

Restauranten har søkelys på svinekjøtt og øl fra norske bryggerier. Spesialiteten er langrillet svineknoke og i 2019 ble det solgt 27 400 knoker.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS