I september blir det nordisk stjernedryss i Stavanger. Her fra sist gang det ble delt ut nordiske stjerner av Guide Michelin, den gang i Trondheim. (Foto: Arkiv)

Stjernedryss i september

Etter en svært utfordrende tid med pandemi og lukkede dører, er Guide Michelin glade for å endelig kunngjøre at utdelingen av de nordiske Michelin-stjernene for 2021 vil bli presentert mandag 13. september.

I tillegg til utdeling av Michelin-stjernene, de grønne Michelin-stjernene og øvrige profesjonelle priser, vil showet også vise enestående innhold hvor nordiske kokker og råvarer står i sentrum.

Selve arrangementet finner sted i Stavanger konserthus, og blir sendt i diverse medier klokken 20.00.

Fulgt restaurantene tett

– Når det nå endelig ser ut til å bli lysere for matindustrien, med kokker som omsider kan ønske sine matglade gjester velkommen tilbake til restaurantene, er vi glade for å invitere alle til å oppleve den nye årgangen av de nordiske stjernerestaurantene i et TV -program. Våre inspektører har fulgt restaurantene tett, både når det gjelder tempo, seriøsitet og perfeksjon. Stavanger blir det nordiske gastronomiske fyret for kvelden, og her vil vi bli presentert gastronomisk kompetanse, kreativitet, men også motstandskraften til et helt yrke, som aldri slutter å imponere oss, sier internasjonal direktør for Michelinguiden, Gwendal Poullennec.

På TV

For første gang vil også utdelingen sendes på TV, produsert av Matkanalen. Skuespiller Line Verndal vil lede showet.

TV-programmet vil presentere de nye restaurantene som mottar michelinstjerne, og markere de bærekraftige forpliktelsene til de nye Michelin Green Star-restaurantene, som kunngjøres parallelt. Spesielle Michelin-utmerkelser vil fremheve den fremragende kunnskapen til unge talenter så vel som andre fagfolk som på sin måte er involvert i en gastronomisk opplevelse. Med spesielt søkelys på nordiske råvarer vil også bredden og mangfoldet av lokale matscener hedres.

– Interessen for michelinstjernerestauranter er stor, og tilsvarende er også den stadig økende matinteressen. Å være matkanal på vegne av hele Skandinavia forplikter oss til å følge dette med argusøyne for publikummet vårt, sier administrerende direktør i Matkanalen, Øivind Lindøe.

Flott anledning for Stavanger og Rogaland

– Å være vert og partner for Michelin-guiden er en flott anledning for både Stavanger og Rogaland til å markere det fantastiske kulinariske og gastronomiske potensialet vi har i regionen vår. Vi kan skilte med utsøkte restauranter hvor noen av Norges beste kokker er representert, og en region fullspekket av deilige og ettertraktede råvarer. Gjennom Michelin-guiden etablerer vi oss som en spennende destinasjon for kulinariske opplevelser. Vi gleder oss til seremonien, et arrangement som gir nordisk gastronomi en velfortjent internasjonal oppmerksomhet, sier reiselivsdirektør for Visit Region Stavanger, Elisabeth Saupstad.

– Vi er så stolte over at Michelin-guidens stjerneutdeling for de nordiske landene finner sted i Stavanger. Å være vertsby for denne seremonien er en flott mulighet for både byen og regionen, som en stor landbruks- og havbrukskommune, til å vise frem de fantastiske lokale råvarene, restaurantene, de talentfulle kokkene og restaurantpersonalet som vi har representert her i Stavanger-regionen, sier ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS