Foto: Norges Sjømatråd

Sjømatrådet på messe igjen

For første gang siden pandemien startet, deltar Norges Sjømatråd fysisk på en stor, internasjonal messe, nemlig Saudi-Horeca. Det skjer i begynnelsen av september.

Da reiser Ørjan Kjærvik Olsen, som er ansvarlig for nye markeder, til Riyadh, som er hovedstaden i Saudi-Arabia.

Sammen med kollega Trond Kostveit skal han stå på stand under Saudi-Horeca-messen for å promotere norsk sjømat og norske eksportører.

Viktig norsk marked

– Saudi-Arabia er et viktig nytt marked for norsk sjømat, og et marked som har vokst mye de siste årene. Det er stor interesse for norsk sjømat, både fra landets myndigheter og lokale næringsaktører. Derfor er det viktig å være til stede under Saudi-Horeca som er landets største matmesse, sier Olsen.

Saudi-Arabia er et av de raskest voksende markedene for norsk laks de siste årene. 2020 endte på om lag 5,5 tusen tonn og 370 millioner kroner.

I 2015 lå eksportvolumet på ca. 1,9 tusen tonn og 109 millioner kroner. Veksten har fortsatt inn i 2021.

Største horecamesse i Saudi-Arabia

Saudi-Horeca arrangeres 5. til 7 september, og er den største i sitt slag i Saudi-Arabia. Messen er rettet inn mot hotell- og restaurantbransjen, men har besøkende fra hele matindustrien.

– På grunn av koronasituasjonen har det vært usikkert om vi har kunnet delta. Men nå er det åpnet for internasjonale reiser for fullvaksinerte, smittetallet i Saudi-Arabia er lavt og landet har åpnet for visumbehandling online. Det gjør messedeltakelsen enklere, forteller Ørjan Kjærvik Olsen.

I tillegg til norsk messestand vil Olsen og Kostveit gjennomføre møter med saudiarabiske mat-, fiskeri- og landbruksmyndigheter, samt se på potensialet for andre norske sjømatarter til Saudi-Arabia. I samarbeid med den norske ambassaden blir det også arrangert en sjømatmiddag der myndighetspersoner, næringsaktører og presse/influensere er invitert.

Tredje gang på Saudi-Horeca

Dette er tredje gangen sjømatrådet stiller med stand på Saudi-Horeca. Vanligvis pleier også norske eksportører å delta. Om det skjer i år, er usikkert på grunn av den fortsatt ustabile koronasituasjonen. Olsen oppfordrer interesserte næringsaktører som vurderer å reise om å sette seg godt inn i de til enhver tid gjeldende regler. Han oppfordrer også norske eksportører som ikke selv reiser ned, om å sende videoer som kan vises på storskjermen til den norske messestanden.

I tillegg anbefaler han alle som eksporterer sjømat til Saudi-Arabia om å oppdatere kontaktinformasjonen i eksportørregisteret på sjømatrådets hjemmeside.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS