Fornøyde glutenfrie prisvinnere: Fra venstre Djaki Shefked og Raimondo Arnone, også kalt Chef Dino, fra Glunot, Frode Gerhardsen og Ingrid Straum Gerhardsen fra Klæbu Håndbakeri og Espen Albert fra Dampbageriet. (Foto: Norsk cøliakiforening)

Årets glutenfrie bedrifter 2018

Glunot AS, Klæbu Håndbakeri og Dampbageriet AS er kåret til årets glutenfrie bedrifter i 2018 i kategoriene serveringssteder, produsenter, konditorier. Det er Norsk cøliakiforening som står bak utdelingen.

Publisert

Prisene har blitt delt ut årlig siden 2012, og ble opprettet for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud på markedet.

For 2018 har priskomitéen kåret henholdsvis Glunot AS, Klæbu Håndbakeri og Dampbageriet AS som vinnere. Under kan du lese begrunnelsene.

Glunot AS, (kategori serveringssteder)

«Glunot AS i Trysil i Hedmark tildeles prisen for deres tilbud og satsing på smakfulle og kun glutenfrie retter og matvarer! Det er enestående at Glunot har et så allsidig spekter i det glutenfrie tilbudet - både retter som kan spises på stedet, produkter som kan kjøpes med hjem, og man kan til og med lære seg å lage glutenfri mat der! God og hyggelig service er der også. En stor honnør til Glunot for deres flotte satsing på det glutenfrie området».

– Jeg er italiensk, og har stor lidenskap for mat og smak. Min misjon er at glutenfritt skal smake like godt som vanlig mat. Vi har jobbet så hardt med å utvikle smakfull glutenfri mat de siste årene, og det føles veldig fint å få denne prisen for Årets beste glutenfrie serveringssted, sier Raimondo Arnone, eller Chef Dino som han kalles til daglig.​

Klæbu Håndbakeri AS (kategori produsenter)

«Klæbu Håndbakeri i Klæbu i Trøndelag tildeles prisen for deres omfattende utvikling av og satsing på gode, glutenfrie bakervarer! Dette familiedrevne bakeriet har i løpet av få år opparbeidet et stort sortiment av smakfulle, lekre produkter, og den brede distribusjonen som er etablert er svært positiv og imponerende. En stor honnør til Klæbu Håndbakeri for fremragende innsats for tilbud og spredning av gode, glutenfrie produkter».

– Det er stor stas å vinne prisen i kategorien Årets beste glutenfrie produsent, sier Ingrid Straum Gerhardsen.

Hun har selv både gått på bakekurs og lært andre å bake glutenfritt i regi av Norsk cøliakiforening før hun og ektemannen Frode Gerhardsen startet opp eget bakeri i sokkeletasjen.

– Nå har vi produksjonslokale på 1100 kvadratmeter, og leverer glutenfrie varer til dagligvareforretninger over nesten hele landet. Det er klart at denne prisen er viktig for oss i arbeidet framover, sier Frode Gerhardsen i Klæbu Håndbakeri.

Dampbageriet AS (kategori konditorier)

«Dampbageriet i Kristiansand i Vest-Agder tildeles prisen for deres omfangsrike og smakfulle tilbud av glutenfrie bakervarer. I trivelige omgivelser tilbyr de lekkert, ferskt bakverk av mange ulike slag flere dager i uken, og ellers også frosne varer. Dampbageriet befinner seg sentralt i Kristiansand og er dermed lett tilgjengelig. Det glutenfrie tilbudet deres er godt synlig, både på nett og i diskene. En stor honnør til Dampbageriet for deres tilbud og satsing på lekkert, glutenfritt bakverk».

– Vi setter stor pris på å bli kåret til Årets beste glutenfrie konditori! Dampbageriet startet opp i 1862 og er Norges nest eldste bakeri. Min mor fikk cøliaki på slutten av 1980-tallet. Da var både kunnskapen om sykdommen og utvalget av glutenfrie varer veldig dårlig. Vi har drevet produktutvikling i tett samarbeid med fylkeslaget i Norsk cøliakiforening, og denne prisen går også til de flotte medarbeiderne våre som brenner for å lage gode glutenfrie varer av høy kvalitet, sier daglig leder Espen Albert ved Dampbageriet i Kristiansand. ​

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

­­­­

Powered by Labrador CMS