Vin med Banksy-motiv

Norske Brewery International/Mission Wine & Spirits lanserer vinen «Balloon Girl». Etiketten er basert på kunstverket «Balloon Girl» av den eksentriske kunstneren Banksy.

Publisert

For et år siden ble «Balloon Girl» av gatekunstneren Banksy solgt på auksjonshuset Sothebys i London. Verket er blant annet kjent etter at det ble delvis makulert i kjøpsøyeblikket. Bildet ble i 2017 kåret til Storbritannias mest elskede kunstverk gjennom tidene.

Fra 1. november ble det aktuelle kunstverket tilgjengelig i Norge – på et sted du kanskje ikke hadde forventet.

Norsk-italiensk samarbeid avgjørende

– Vi er en nordisk gruppering, og gjennom våre og Banksys advokater ble vi tilbudt et veldig spennende prosjekt som vi ikke kunne si nei til, forklarer produktsjef i Mission Wines & Spirits, Jostein Hancke.

– Vi har hatt et lengre samarbeid med den sicilianske produsenten Tenute Orestiadi, som har laget denne vinen. De er også drivkraften bak «Fondazione Orestiadi», et av Italias mest anerkjente museer for moderne kunst. Det var viktig for Banksy at vinprodusenten hadde et genuint forhold til kunst, og museet har kjøpt verker av kunstneren fra før, uttaler Hancke.

Dermed var veien kort til en egen «Banksy-vin», og vinen Balloon Girl, ble født.

– Vinen er fra Gibellina på Sicilia og laget av den eksklusive Frappato-druen, som gir en litt tettere og fyldigere vin på grunn av et solrikt klima. Det er en nokså fyldig vin, som passer til mat som småvilt, fugl og pasta. Den gir en god ettersmak av røde frukter og mørke bær, og er en vin som kan likes av de fleste – både til mat og alene, forteller Hancke.

Begrenset førsteproduksjon

Balloon Girl-vinen ble tilgjengelig i bestillingsutvalget til Vinmonopolet fra 1. november. Flasken kommer i en begrenset førsteproduksjon på 10 000 flasker til det skandinaviske markedet, i tillegg til 480 magnumflasker og 120 tre-liters flasker.

Vinen passer til retter av lam, småvilt, fugl og pasta.

Balloon Girl Frappato Sicilia DOC

Land/distrikt: Italia/Sicilia.

Produsent: Tenute Orestiadi.

Druer: Frappato (100 %).

Alkohol: 14 %.

Varenr.: 11396701 (75 cl), 11396605 (150 cl), 11396507 (300 cl).

Pris: 179 kroner (75 cl), 379 (150 cl), 890 (300 cl).

Norsk importør: Mission Wines & Spirits.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS