Illustrasjonsfoto: Infinitum

Nå er det pant på ølfatene

Fra 2. mars ble det innført 40 kroners pant på DraughtMaster-fat. Utesteder som ikke er medlemmer i Infinitum, må melde seg inn for å omfattes av ordningen.

– Plasten i DraughtMaster-fatene er av veldig høy kvalitet, og en verdifull råvare som kan brukes til andre formål når fatene er tømt, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.

Nå er det innført en pant på 40 kroner som reflekterer dette. Det er Infinitum som skal samle inn fatene og utbetale pant.

Bidra til økt bevissthet

Illustrasjonsfoto: Infinitum

– Vi vet at en del utesteder ikke panter alt. Vi håper at pant på ølfat vil bidra til å øke bevisstheten rundt pant, slik at vi også kan få inn enda flere flasker og bokser, sier Kjell Olav Maldum.

Lengre holdbarhet DraughtMaster er et nytt tappesystem for fat som ble lansert i Norge for et par år siden. Mens øl på stålfat har en holdbarhet på fem til sju dager etter at fatet er åpnet, er holdbarheten med dette plastfatet utvidet til 30 dager. DraughtMaster-fatene er laget av resirkulerbar plast, og er mye lettere å håndtere enn stålfatene. Et tomt DraughtMaster-fat veier rundt 300 gram, mot ti kilo for et tomt stålfat.

Forbeholdt medlemmer

Utesteder som ønsker å ta del i ordningen, som allerede er medlem i Infinitum gjennom den ordinære panteordningen for bokser og plastflasker, behøver ikke melde seg inn på nytt. I motsatt fall må de bli medlemmer. Fatene skal samles inn ti og ti per sekk.

Infinitums sjåfører er ansvarlige for at det hentes riktig antall i hver sekk, og at sekkene registreres på riktig kunde. Panteselskapet bruker strekkoder til å holde orden på innsamlingssekkene. For utesteder som fyller mer enn én sekk i uka, tilbyr Infinitum å sette opp en fast hentefrekvens. Kunder med mindre omsetningsvolum enn dette, må bestille henting.

Infinitum jobber for å få opp en panteløsning for de konkurrerende alternativene også.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS