Jonas Forsang (fra venstre), Petter Stordalen og Jakob Stordalen i Belmonte Beverage Group.
Jonas Forsang (fra venstre), Petter Stordalen og Jakob Stordalen i Belmonte Beverage Group.

Stordalen satser i vinbransjen

I det stille har Petter Stordalen rigget en ny tungvekter i vinbransjen. Selskapet Belmonte Beverage Group AS driver med import av vin, brennevin og ikke-alkoholholdig drikke for salg til Vinmonopolet, hoteller og restauranter. En rekke storheter i vinbransjen er hentet til selskapet.

– Vi ser fantastiske muligheter, har store ambisjoner og har kommet for å bli, sier Petter Stordalen. 

Selskapet ble opprettet våren 2022, og har siden holdt en lav profil. 

– Det har vært en bevisst strategi fra vår side å gå stille i dørene. Vi brukte nesten et år på å kartlegge de viktigste nøkkelpersonene, så har vi brukt de siste månedene på rekruttering. Ting har gått mye raskere enn forventet og vi har fått hele førsterekka på plass og vi har store planer framover. Denne uka utlyste vi fem selgerstillinger i horeca, og vi har ingen planer om å stoppe med det, sier medeier og styremedlem i Belmonte Beverage Group AS, Jakob Stordalen.

Hentet erfaren sjef 

Både Stein-Erik Treverket og David Moir hentes fra Solera til det nyetablerte Stordalen-selskapet.
Både Stein-Erik Treverket og David Moir hentes fra Solera til det nyetablerte Stordalen-selskapet.

Stein-Erik Treverket er headhuntet til å lede Belmonte Beverage Group. Han kommer fra stillingen som «Managing Director for Sales» i Solera Beverage Group Norge og Sverige. 

Han starter som administrerende direktør for Belmonte Beverage Group AS 1. januar 2024. 

– Treverket er i en liga for seg selv. Han har massiv erfaring fra flere ledd av importbransjen, har gått hele veien fra bartender på Pers Hotel til å styre et av bransjens største aktører i både Norge og Sverige. Han er Belmontes Guardiola, sier Petter Stordalen. 

Anerkjente restauranter på kundelisten

– Vi har rekruttert det absolutte drømmelaget, med høy forståelse av alle salgskanaler i det norske markedet. Sammen skal vi bygge et unikt importselskap, med få utvalgte produsenter som vil få en så tett og god oppfølging som mulig. Vi lykkes ved å gjøre den beste mulige jobben for produsentene våre, sier Jakob Stordalen.

Belmonte Beverage Group AS har rundt 200 varelinjer per i dag, som er å finne på vinkartet hos anerkjente restauranter som Schlägergården, Renaa, Maaemo, Vossavangen, Kolonialen Bislett, Grand Café og Sommerro. 

– Vi tenker bredere enn vin, og vil også satse tungt på premiumprodukter mot dagligvare, sier Jakob Stordalen.

Største eier er Strawberry Equities 

Største eier i Belmonte Beverage Group AS er Strawberry Equities. Morselskapet til Strawberry Equities eier også hotellkonsernet Strawberry som i dag har over 220 hoteller og 120 restauranter i Norden. I tillegg er Strawberry Equities medeier i Ving, Hurtigruten og det svenske utelivskonsernet Stureplansgruppen. 

– Det vil være naturlig å se på andre markeder etter hvert, men i første omgang fokuserer vi på Norge, sier Jakob Stordalen. 

Fra Solera til Belmonte Beverage Group

Treverket er en av totalt seks personer som har valgt å forlate importselskapet Solera Beverage Group til fordel for Stordalens nyeste satsning.

Se hvem nederst i saken. 

– Det sier mest om hvor mange flinke folk som har jobbet i Solera, sier Jonas Forsang. 

Den tidligere Strawberry Publishing-grunderen er med på eiersiden i Belmonte Beverage Group, og fungerer som midlertidig administrerende direktør frem til Treverket er på plass. 

– Vinbransjen er bygget på relasjoner, alt handler om å samle det beste teamet. Vi har enorm respekt for menneskene vi har fått på plass, og gleder oss til alt vi skal skape sammen i årene framover. Vi skal vokse raskt ved å bygge den mest profesjonelle organisasjonen i norsk vinbransje, og det vil komme flere nyheter fra oss i månedene framover, sier Jakob Stordalen. 

De nye ansatte

Her er førsteelleveren Belmonte Beverage Group har hentet fra konkurrentene: 

Stein-Erik Treverket. Kommer fra stillingen som «Management Director for Solera Sales» i Norge og Sverige. Har bakgrunn som salgsdirektør og kjedesjef i Solera, starter nå som administrerende direktør i Belmonte Beverage Group 1. januar, 2024.

Morten Motrøen. Kommer fra stillingen som «senior brand manager» i Stenberg og Blom. Har 27 års erfaring fra bransjen, og har blant annet vært med på å bygge opp merkevarer som blant annet Masi, Allegrini, Borgogno, Ornellaia, Trimbach, Rabl og Graham’s Port på det norske markedet. Ble i 2016 slått til «Ridder av portvin». Tiltrer stillingen som porteføljedirektør i Belmonte Wine Co, et underselskap av Belmonte Beverage Group fra 1. september 2023.

Eirik Søreide. Kommer fra stillingen som KAM i Signature Wines, der han jobbet med produsenter som M. Chapoutier og Maison Louis Jadot. Søreide jobber i dag som salgssjef for Belmonte Wine Co, et underselskap i Belmonte Beverage Group. 

David Moir. Kommer fra stillingen som sjef for Stenberg og Blom, et underselskap av Solera. Stenberg og Blom har under Moirs ledelse blitt en av de ledende og mest lønnsomme vinimportørene i Norge. Han har blant annet vært instrumentell i å bygge opp merkevarer som Fontanafredda, Chateau de Berne og Louis Moreau i Norge. Vil lede et eget underselskap, Belmonte Arcade, med søkelys på vin.

Simon Pizzoni. Kommer fra stillingen som «Head of KAM and Wine» i Solera Uteliv. Har vært med på å bygge opp Soleras utelivsavdeling, med lang erfaring med salg inn mot hotell, restaurant, dagligvare, Duty Free, og nattklubb. Tiltrer stillingen som «Head of KAM» i Belmonte Beverage Group. Alexander Sandli. Sommelier med over 15 års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen. Kommer fra stillingen som «junior KAM» i Solera Uteliv. Jobber i dSag inn mot hotellkjedene Scandic og Strawberry. Starter i stilling som Area Sales Manager i Belmonte Wine Co, et underselskap av Belmonte Beverage Group. 

Elisabeth Barbosa Vig. Kommer fra stillingen som «senior brand manager» i Multibev, et underselskap av Solera. Har bygd opp merkevarer som Peroni, Fever-Tree og SanPellegrino i Norge. Vil lede et eget underselskap, Belmonte Trade, som skal ha søkelys på dagligvare. Hun starter 1. august 2023.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS