Fisketorget i Bergen med eget øl til sjømat

Fisketorget i Bergen presenterte nylig sitt helt eget sjømatøl – skreddersytt til sjømat. Ølet er brygget av Hansa Borg Bryggerier for Fjellskål Fisketorget AS.

Publisert
Sjømatøl på Fisketorget.
Sjømatøl på Fisketorget.

– Hansa Bryggeri har sterke og lange tradisjoner til Bergen, på samme måte som også Fisketorget er en institusjon i byen vår. Vi er derfor glade og entusiastiske over at vi har fått muligheten til å samarbeide med lokale aktører og bidra til at Fisketorget får sitt helt eget øl, sier markedsdirektør i Hansa Borg Bryggerier, Alf Helge Halland.

Øl, sjømat og trompet

Daglig leder for Fisketorget Beste og torghandler Ragnar Fjellskål, ønsket velkommen der Fisketorgets eget sjømatøl ble presentert.

Begivenheten ble høytidelig åpnet av Tore Pettersen på trompet, også kjent som «Tore på Torget» fra sin tid som frukthandler der. Han fremførte «Mannen var ute etter øl» til stor glede for fremmøtte fra Bergens kultur- og næringsliv.

Pommeranskall og koriander

Hansa Borgs egen ølkjenner, Sverre Strømmen, presenterte det nye sjømatølet som lyst og lett, spesielt egnet for sjømat.

– Tilsetningen av rå hvete gir ølet god fylde og karakter, mens pommeranskall og koriander gir det et lett krydret preg. Den lette bitterheten kommer fra en generøs tilsetning av Citra-humle, uttalte Strømmen.

Sammen med ølet serverte torghandler Ragnar Fjellskål smaksprøver av sjømat. De fremmøtte smakte og diskuterte, og fikk flere positive åpnebaringer når det gjelder øl og sjømat.

Det er tappet om lag 15 000 flasker av ølet, som skal holde ut sesongen 2017.

Hveteølet er spesialprodusert for Fjellskål Fisketorget AS, og har en alkoholprosent på 4,5 %.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS