Godfisk inviterer til en spennende familiekonkurranse i sjømatlaging under Bergen Matfestival.
Godfisk inviterer til en spennende familiekonkurranse i sjømatlaging under Bergen Matfestival.

Søker Vestlandets beste sjømatfamilie til konkurranse

Er du en lidenskapelig hobby-kokk? Bli med på Godfisks familiekonkurranse, og lag den beste sjømatretten. Det blir arrangert familiekokkekamp under Bergen Matfestival. Denne uka åpnet påmeldingen til konkurransen «Godfisk-familien».

Konkurransen stiller ingen spesielle krav til forkunnskaper om matlaging, og finalistene får praktisk hjelp av dyktige restaurantkokker til å hevde seg i finalen. I tillegg til heder og ære, vil vinnerfamilien få et restaurantgavekort på 10 000 kroner.

Deres vinneroppskrift vil også bli inkludert i Godfisk sin offisielle samling av oppskrifter på Godfisk.no.

Tre familier får være med

Godfisk inviterer til en spennende familiekonkurranse i sjømatlaging under Bergen Matfestival.

I denne konkurransen kjemper tre familier fra Vestland om å bli regionens beste ved å lage sin familieoppskrift på lokal sjømat i sesong. Med konkurransen ønsker arrangøren Godfisk.no å vise at fisk og skalldyr er noe alle kan lage. 

– Som arrangør er vi opptatt av å inspirere og engasjere familiene i Norge til å lage sunne og deilige måltider med sjømat. Denne konkurransen er en flott mulighet for familier å samles rundt matlaging, dele sin lidenskap for sjømat og oppdage nye, spennende oppskrifter, sier direktør for Norden i Norges sjømatråd, Trym Eidem Gundersen.

Søker gode mathistorier

Gjennom konkurransen ønsker arrangørene å bli kjent med deltakerne og deres forhold til sjømat. Finalistene blir valgt ut av en kompetent jury bestående av en representant for Norges sjømatråd, Nanette Nartey, matanmelder i Bergens Tidende, og tidligere politiker, kokebokforfatter og matentusiast Trude Drevland.

Konferansier i finalen er den anerkjente sjømatkokken Fredrik Hald. I konkurransen er det familienes spesialiteter som skal lages, og historien bak rettene skal få skinne. 

Får forberedelse-hjelp av dyktig kokkementor

I forberedelsene til konkurransen kobles hver familie med dyktige restaurantkokker som hjelper dem på vei til finalen. Årets mentorkokker er tidligere landslagskokk Adam Bjerck fra Bjerck Restaurant & Bar, Lotta Olsson fra Lola Bistro, og Morten Tungesvik bak den nye restauranten Brasserie Chérie. 

Kokkene hjelper sin familie med hvordan de kan videreutvikle finaleretten, og hva de kan gjøre klart i forkant for å hevde seg i konkurransen. De vil også hjelpe familiene ved å svare på spørsmål i finalen.

Følg familiene i konkurransen

Forberedelsene sammen med kokkene foregår hjemme hos familiene og vil bli filmet og delt i sosiale medier. Her kan du bli kjent med dem og rettene de skal lage, og følge familiene helt frem til finalen. 

Finalen finner sted 2. september fra klokka 14.00 til 15.30.

Påmelding

Registreringen til konkurransen er nå åpen, og familier blir oppfordret til å melde seg på så snart som mulig, og innen 20. juli. Besøk https://matfest.no/godfiskfamilien/ og meld deg på i dag for å bli en del av årets mest spennende sjømateventyr. 

Bergen Matfestival

Bergen Matfestival, arrangeres 1. og 2. september 2023.

Bergen Matfestival er en av Norges største lokalmatfestivaler.

Festivalen er blitt den viktigste arenaen for presentasjon og salg av bærekraftig kortreist mat og drikke i Vestland.

Her får publikum kjøpt og smakt på det beste som finnes av lokalmat og råvarer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS