BWH Bakeriet i Trondheim. (Foto: BWH Hotel Group)
BWH Bakeriet i Trondheim. (Foto: BWH Hotel Group)

Best Western skifter navn

Best Western Hotels & Resorts i Skandinavia bytter navn til BWH Hotel Group Scandinavia AB. Globalt heter nå kjeden BWH Hotel Group.

Publisert

«Navnebyttet gjøres for å tydeliggjøre den brede porteføljen selskapet representerer. Navnet BWH Hotel Group er en sammenfatning av Best Western og WorldHotels. Samtidig skapes et aksjeselskap hvor de ulike hotelleierne blir aksjonærer», heter det i en pressemelding.

Fra 1. januar 2020

«Hotellene i Best Western Hotels & Resorts har stemt gjennom en endring i selskapsstrukturen, som innebærer at hotellene fra og med den 1. januar 2020 skaper et aksjeselskap der hotelleierne blir aksjonærer i det nye selskapet. Formålet med denne endringen er å styrke porteføljen i en bransje der konsolidering og oppkjøp endrer hele hotellandskapet», heter det i meldingen.

17 varemerker under samme paraply

Konsernsjef for BWH Hotel Group i Skandinavia, Johan Kukacka. (Foto: BWH Hotel Group)
Konsernsjef for BWH Hotel Group i Skandinavia, Johan Kukacka. (Foto: BWH Hotel Group)

I februar i år kjøpe Best Western Hotels & Resorts den verdensomspennende hotellkjeden WorldHotels, der blant annet Tivoli Hotel i København og Gothia Towers i Gøteborg er med. Med oppkjøpet har Best Western Hotels & Resorts skapt mer bredde i sin hotellportefølje, når de nå også kan tilby hotellopplevelser i premium-segmentet.

Kjeden rommer nå 17 varemerker som hver for seg henvender seg til ulike segmenter under én og samme paraply.

160 hoteller i Skandinavia

– Vi har kjent et økt behov for å kunne handle raskere i en tid hvor hotellandskapet endres, og flere og flere hoteller konsolideres i de store kjedene. Våre hoteller eies og drives av lokale entreprenører, og med stiftelsen av det nye selskapet blir de enda mer delaktige, samtidig som det gir oss som selskap og organisasjon større handlingsfrihet, sier konsernsjef for BWH Hotel Group i Skandinavia, Johan Kukacka.

Det nye selskapet, BWH Hotel Group, omfatter 4700 hoteller rundt om i verden, der 160 ligger i Skandinavia. Den skandinaviske virksomheten går fra å være en økonomisk forening til å bli et aksjeselskap med oppstart 1. januar 2020.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

BWH Hotel Group

BWH Hotel Group er en global hotellkjede bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels og SureStay Hotel Group.

Til sammen tilbyr de over 4700 hoteller i mer enn 100 land over hele verden.

I Skandinavia finnes det 160 hoteller på over 100 ulike destinasjoner.

For å imøtekomme både gjester og potensielle hotelleiere, tilbyr gruppen totalt 17 forskjellige varemerker i alle segmenter fra budsjett til premium.

BWH Hotel Group er den største, uavhengige hotellgruppen i Skandinavia, der hotellene eies og drives av lokale entreprenører

Powered by Labrador CMS