Mathias Dahlgren og Jonas Lundgren

Svenske Bocuse dOr kandidater klare i morgen

Allerede i februar i år ble det klart at Gunnar Hvarnes skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Sveits i juni neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2011. Fredag 20. november plukker svenskene ut de tre kandidatene som kjempe om å bli Sveriges deltaker.

Publisert

Tidligere Bocuse d`Or-vinner Mathias Dahlgren (til venstre) sammen med Jonas Lundgren, som vant sølvmedaljen i Bocuse d Or i januar. (Foto: Morten Holt)

Mens Gunnar Hvarnes allerede har hatt ni måneder å forberede seg på oppgavene som venter han i Bocuse d’Or-sirkuset, har fortsatt ikke Sverige funnet kandidaten som skal følge opp Jonas Lundgrens sølvmedalje i Bocuse d’Or 2009 og bronsemedaljen i Bocuse d’Or Europe i Stavanger i 2008.

Jonas Lundgren (til venstre) sammen med Geir Skeie. To to besatte de to første plassene i Bocuse d`Or 2009. (Foto: Morten Holt)

Lundgren har blant annet arbeidet som kjøkkensjef hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle.

Les også: Jonas Lundgren imponerte Hellstrøm

Bocuse d`Or Europe arrangeres i juni neste år

Helleflyndre og kalvekjøtt

Nå skal tre kandidater plukkes ut, og i januar blir det klart hvem som skal konkurrere mot Gunnar Hvarnes om medaljene i de to prestisjetunge kokkekonkurransene i 2010 og 2011.

Råvarene som skal brukes i den svenske finalen er helleflyndre og kalvekjøtt, og juryen består av representanter fra Gastronomi Sverige,

"

Gunnar Hvarnes skal representere Norge i Bocuse d`Or i 2010 og 2011. (Foto: Morten Holt)

samt spesielt inviterte toppkokker fra andre land.

Du kan lese mer om det svenske uttaket her

Norge er tittelforsvarer

Norge er tittelforsvarer i begge mesterskapene. Gunnar Hvarnes’ forgjenger Geir Skeie vant overlegent ved begge anledningene, og alle regner med at rutinerte Hvarnes vil følge opp og kjempe om den edleste medaljen også i de to kommende mesterskapene.

Les om Norges seier i Bocuse d`Or 2009 i Lyon her

Les om Norges seier i Bocuse d`Or Europe her

"
Powered by Labrador CMS