Christopher W. Davidsen (foran) og commis Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)

– Det er jævlig bra. Jævlig bra!

Christopher W. Davidsen og commis Håvard Werkland er godt i gang i boks tre på Hungexpo i Budapest.

Publisert
Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Gutta arbeider tett og intenst i boksen, og det meste går på skinner – etter at det gikk litt tid kom skikkelig i gang etter start klokka 08.40. Utenfor boksen har coach Gunnar Hvarnes full kontroll på alt som skjer.

Mye folk rundt Norges boks. Til venstre Christopher W. Davidsen, Regis Marcon (vant Bocuse d'Or i 1995) og Norges coach Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Veldig fornøyd med Werkland

Davidsen var storfornøyd etter prøvesmaken! (Foto: Morten Holt)

Davidsen arbeider lengst frem, mens commis Werkland jobber litt bak i kulissene. Men sjefen sjøl var storfornøyd da Werkland bød på en liten prøvesmak:

– Det er jævlig bra. Jævlig bra!! konstaterte Christopher W. Davidsen etter den raske prøvesmaken. Så da er alt i orden.

Norge skal levere fiskeretten for juryen klokka 13.50, 35 minutter senere, klokka 14.25, skal kjøttfatet presenteres.

Her kan du se hva Norge og Christopher W. Davidsen serverer i dag.

Stør på dagens fiskemeny. (Foto: Morten Holt)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mars 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Les også mer på Bocusedor.com

Powered by Labrador CMS