Geir Skeie vinner2

Bocuse d`Or-nasjonene er klare

Alle nasjonene som skal delta i VM i kokkekunst, Bocuse d'Or i Lyon, er nå klare. Mesterskapet arrangeres i slutten av januar 2009, og de 24 nasjonene som skal delta er nå klare. Mens Norge vant Bocuse d'Or Europe var det Japan som vant Bocuse d'Or Asia.

Publisert

De 12 beste landene i Bocuse d'Or Europe i Stavanger er alle kvalifisert for den store verdensfinalen i Lyon. I tillegg kommer det til land fra Asia, Latin-Amerika og Nord-Amerika.

Dessuten har Paul Bocuse & Co allerede plukket to såkalte wildcards. Belgia ble nummer 13 i Stavanger, og fikk med det en av de to såkalte wildcards. Sør-Afrika fikk den andre plassen.

13 europeiske land

Foruten Norge, er følgende europeiske land klare for Bocuse d'Or i Lyon 27. og 28. januar 2009:

Danmark, Sverige, Frankrike, Finland, Island, Nederland, Tsjekkia, Estland, Storbritannia, Sveits, Luxembourg og Belgia (nevnt i samme rekkefølge som nasjonene endte i Bocuse d'Or Europe).

- Vi startet for fullt med forberedelsene i august, men har vel egentlig hatt Bocuse d'Or i Lyon i bakhodet en god stund, sier Geir Skeie.

I Frankrike får han på nytt sjansen med norske råvarer. Foruten Angus Beef (kjøttdelen) er nemlig råvarene torsk, reker og kamskjell, råvarer vi vet at Geir Skeie liker å jobbe med.

Japan vant i Asia

Fra Asia kommer Japan, Malaysia, Singapore og Sør-Korea. Det var japanske Yasuji Sasaki som vant den første utgaven av Bocuse d'Or Asia, mens Farouk B. Othman fra Malaysia tok sølvplassen og Jason Tan fra Singapore bronseplassen. I og med at Japan allerede var kvalifisert før Bocuse d'Or Asia får også laget som ble nummer fire, Sør Korea (Jun-Hi Lee) delta i Lyon.

Amerika, Australia og Afrika

Uruguay, Brasil og Mexico er klare fra region Mellom/Sør-Amerika, mens både USA og Canada er finaleklare nasjoner fra Nord-Amerika.

I tillegg er Australia kvalifisert for Bocuse d'Or Europe, mens nevnte Sør-Afrika også får muligheten fra Afrika.

Sveits arrangerer neste Bocuse d'Or Europe

Under den første utgaven av Bocuse d'Or Europe i Stavanger i sommer ble det også klart at Sveits skal arrangeres Bocuse d'Or Europe i 2010.

Powered by Labrador CMS