Løvvold og Skeie tilbereder Lyon1

Nå er det opp til juryen

Geir Skeie har levert sine retter og juryen har bedømt både presentasjon og smak. I løpet av tre-fire timer blir det hele avgjort.

Publisert

Det var til tider kaotisk ved bordene da maten skulle gjøres klar for juryen, og det gikk på små tidsmessige marginer mot slutten og under selve tilberedningen før bedømning..

Det ble heller ikke noe bedre da klokka i den norske boksen streiket en drøy time før Skeie skulle levere sin første rett..

Holdt tidene

- Jeg tror nok Geir ble litt svett ,og det kokte nok litt i hodet mot slutten her, men vi holdt tidene, og det vi serverte var riktig stekt og holdt rett temperatur, forklarer Odd Ivar Solvold. Coachen fikk prøvesmake litt på bakrommet, og er av den klare mening at den er mer enn god nok.

Nå er det opp til juryen.

Presentasjonen

Presentasjonsmessig synes vi at kjøttet ble bedre presentert enn sjømaten, men samtidig var det enda mer hektisk ved bordet da det skulle gjøres klar på tallerkenene.

Se Geir Skeies meny her

Et nytt aspekt i forhold til Bocuse d'Or i Stavanger var at maten også skulle anrettes på fat, i tillegg til tallerkenen.

Fatet tilbake

"

- Fatet var borte i Stavanger, og det talte ikke til Frankrikes fordel. De er gode på fatanretning. Nå er det tilbake, og Frankrike blir en meget sterk konkurrent, sier Solvold.

Snart avgjørelse

Han tror også at nye land som Sør-Korea, Japan og Malaysia trekker i mer fransk enn norsk retning.

Men i Stavanger var Norge i en egen klasse, og så er det bare å håpe at det holder også i kveld.

Les også: Norsk gull også hvis det blir svensk seier

"
Powered by Labrador CMS