Commis Håvard André Josdal Østebø (fra venstre), kokk Christian André Pettersen og coach Gunnar Hvarnes er klar for Bocuse d'Or 2019. (Foto: Tom Haga)

Sikter på pallplass i Lyon

Tirsdag 29. januar skal Norges Bocuse d’Or-kandidat Christian André Pettersen i ilden i Lyon. I europafinalen i Torino i juni gikk han, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes helt til topps, og også denne gangen sikter Team Norway seg mot en pallplass.

Publisert

Bocuse d’Or er verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen i Lyon arrangeres 29. og 30. januar, og i alt kjemper 24 kokker om den gjeve Bocuse d’Or-tittelen.

– For å komme på pallen må alt stemme på konkurransedagen. Christian André Pettersen er en dyktig, dedikert og erfaren konkurransekokk som har alle forutsetninger for å nå målet sitt. I hele høst har vi jobbet oss fram til de beste råvarekombinasjonene, smakene og følelsene og nå gleder vi oss til å vise frem resultatet, sier coach Gunnar Hvarnes.

På plass i Frankrike

Denne uka befinner Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes seg på høydetrening hos den tidligere Bocuse-vinneren Regis Marcon (vant i 1995) i landsbyen Saint-Bonnet-le-Froid, for å gjøre den siste finpussen før verdensfinalen Bocuse d’Or.

Hyller de franske stjernekokkene

Årets konkurransemeny er en hyllest til det franske kjøkkenet. Kalvecarré fra fransk kalv blir hovedråvaren til fatretten. Denne skal serveres hel, eller i to deler, og med en eller flere av følgende deler av kalven: brissel, nyrer, lever eller skank. Tallerkenretten skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker. Denne retten ble valgt som en hyllest til Joël Robuchon, en av Frankrikes største kokker, og som gjennom sin karriere har hatt flest Michelin-stjerner i verden.

Med årets oppgave ønsker den internasjonale organisasjonskomiteen å utfordre de 24 finalistene til å presentere en klassisk rett på en moderne måte, men samtidig ivareta Paul Bocuses ånd.

Bocuse d’Or

Bocuse d’Or regnes som verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 13 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronse i de 14 (av totalt 16) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

Her kan du lese Norges historikk i Bocuse d'Or fra 1987 og frem til i dag.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS