Christian Andre Pettersen (12)

Årets kokk 2015: Christian A. Pettersen

Tirsdag 13. oktober arrangeres Årets Kokk 2015 – der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Fram mot konkurransen neste tirsdag presenterer vi alle de seks deltakerne – slik de starter i konkurransen i Mathallen. Nummer fem ut er Christian André Pettersen.

Publisert

Christian A. Pettersen. (Foto: Morten Holt)

5) Team CAP

Kokk: Christian André Pettersen

Alder/fødselsdato: 26 (21. juli 1989).

Christian A. Pettersen starter som nummer 5 i Årets Kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Oppvokst: Bodø.

Arbeidssted: Spiseriet i Stavanger (assisterende kjøkkensjef).

Tidligere arbeidssteder/læresteder: Charles & De.

Konkurransemeritter: Sølv i Nordic Chef of The Year (2015), sølv i S. Pellegrino Young Chef (2015), gull i Linie Award (2014), gull i NM i kokkekunst (2014), gull i Årets Masahiro-kokk (2014), gull i Årets Sjømatkokk (2013), sølv i NM i kokkekunst (2012), gull i Nordic Chef of The Year (2012), gull i NM i kokkekunst (2011).

Annet: Det norske juniorkokkelandslaget (2009-2012).

Commis: Magnus H. Paaske (21), Spiseriet (Stavanger).

Coach: Andreas Myhrvold (35), Spiseriet (Stavanger).

Starttid: 10.40, levering sjømat 15.40, kjøttrett 16.40.

Østvestkokken fra Bodø

Christian Andre’s mor er fra Asia. Det ga inspirasjon og nysgjerrighet for Østens mystikk og matkultur. Faren var kokk, og fra Steigen. Unge Pettersen fikk dermed tidlig innblikk i ulike matkulturer og tidlig ansvar for matlaging. Allerede som niåring jobbet han på kjøkken, og som 12 åring fikk han selvstendig ansvar for dessertene. Det vekket gløden for kokkefaget. Det tidlige innsynet i faget sammenfalt med at Norge gjorde det godt i Bocuse d’Or. Det vekket en annen drøm; nemlig å selv stå på pallen i Lyon, og den drømmen ble et daglig samtaleemne på kjøkkenet i Bodø. Dessverre døde hans far, men ikke minnet og inspirasjonen fra de gode kjøkkensamtalene, skriver Bocusedornorge.no.

Konkurransemann

Christian Andre er en utpreget restaurant- og konkurransekokk. Den siste konkurransen han deltok i var som Skandinavias representant i Pellegrino Young Chefs 2015 i Milano med Bocusekokken Eyvind Hellstrøm som coach. Der tapte han marginalt førsteplassen, og fikk en hederlig andreplass. I meritthistorikken til Christian fremgår det at det er disse posisjonene han tar, første- og andreplasser.

Han har vunnet NM i kokkekunst to ganger (2011 og 2014), Nordic Chef of the Year 2012 og Norgescup for lærlinger (2008), for å nevne noen. Ved to anledninger har han også deltatt i Årets kokk, første gang i 2011 som commis for Roger Malmin og andre gang som team-medlem i Team Hvarnes i 2013. Jeg formes av konkurranser, og motiveres av at hver lille detalj teller. Jeg vet hva det koster, mentalt og fysisk. Jeg har forberedt meg mentalt i fem år. Jeg er klar, skrev Christian Andre i sin kvalifiseringssøknad til Bocuse d’Or Norge – Akademiet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS