Øyvind og Christian Årets kokk 2015

Barndomskameratene klare til dyst

De er oppvokst og har gått på barneskolen sammen i Bodø. I dag kjemper Øyvind Bøe Dalelv og Christian André Pettersen om gullet i Årets kokk 2015, som skal føre dem videre til den store drømmen; Bocuse d’Or.

Publisert

Øyvind Bøe Dalelv (til venstre) og Christian André Pettersen har kjent hverandre siden barndommen. I dag er de to av seks kokker som kjemper om å vinne Årets kokk 2015 i Mathallen. (Foto: Morten Holt)

De to kompisene arbeider i dag henholdsvis på Statholdergaarden (Dalelv) og Spiseriet på Stavanger konserthus (Pettersen), men kontakten holder de godt vedlike.

– I dag skal vi gjøre opp om hvem som er Norges og Nordlands beste kokk, sier Øyvind B. Dalelv smilende. Han vet inderlig godt at det ikke bare er de to som skal gjøre opp om seieren, i de andre fire startboksene stiller også svært skarpskodde konkurrenter med bred konkurranseerfaring.

Verken Adrian Løvold, Christopher W. Davidsen, Jan-Erik Hauge eller Adam S. Bjerck akter nok å gi seg uten knallhard konkurranse!

Tosifret antall gjennomkjøringer

Øyvind Bøe Dalelv med kråkeboller fra Roderick Sloan i Nordland. (Foto: Morten Holt)

Øyvind B. Dalelv og hans team, har de siste ukene trent i Bamas konkurransekjøkken i Oslo, og forteller at han ikke kan være bedre forberedt for dagens konkurranse.

– Jeg kan ikke være mer klar enn jeg er nå. De siste to-tre månedene har jeg vært svært fokusert på det som skal skje i dag, sier Bøe Dalelv, som blant annet gleder seg til å ta fatt på kråkebollene, som er hentet fra havet av Roderick Sloan fra Steigen i Nordland.

Coach Torbjörn Forster forteller at de har hatt et tosifret antall gjennomkjøringer før Årets kokk.

Dagens eldste deltker har kontroll

Christopher W. Davidsen i startboks 2 i dag. (Foto: Morten Holt)

Litt forskjellig er det fra deltaker til deltaker – den aller mest erfarne i konkurransen, Christopher William Davidsen forteller at han har hatt åtte gjennomkjøringer.

Stavanger-kokken, bosatt i Trondheim, og som vant Global Chef Challenge i fjor, har virket kald og sikker hele morgenen – sammen med sin coach Karl Erik Pallesen.

Erfaren medhjelper utenfor boksen

Coach for Christian A. Pettersen, Andreas Myhrvold, tror at når vinneren utropes i kveld, så vil alle de fem andre kandidatene forsøke seg på nytt for å nå Bocuse d'Or. (Foto: Morten Holt)

Christian A. Pettersen får hjelp av coach Andras Myhrvold utenfor konkurransekjøkken fem. Myhrvold er kjøkkensjef på Spiseriet, mens Pettersen er assisterende kjøkkensjef.

Adrian Løvold startet først, og skal også levere rettene først i dag. Her sammen med coach Albert Mayr, og bak skimtes også Christopher Davidsens coach Karl Erik Pallesen. (Foto: Morten Holt)(

Myhrvold har for lengst lagt sin egen konkurransekarriere på hylla, men vil helst bidra med sin kunnskap og hjelpe andre frem.

– Jeg vil bruke det jeg har lært gjennom årene til å dytte andre videre frem. Flere av mine lærlinger og ansatte på Spiseriet ønsker å prøve seg i konkurranser, og de hjelper jeg. Men det er viktig at de vil dette 110 prosent. Ellers er det ingen vits. Og dét gjør Christian – til gagns. Og jeg vet også at han om han ikke vinner i dag, vil han gjøre nye forsøk på å nå sin drøm, sier Myhrvold, som forteller at dagens konkurranse blir vist live på storskjerm i Spiseriets lokaler i i Stavanger.

Adam S. Bjerck får de siste instruksjonene før konkurransen startet for hans del klokka 10.50. (Foto: Morten Holt)

Tror fem vil prøve en gang til

Det kommer til å bli utrolig jevnt i dag, og det er detaljer som vil avgjøre hvem som vinner. Alle sammen er helt maksimalt forberedt, og har terpet og terpet i to-tre måneder, sier coach Myhrvold, og fortsetter:

Jan-Erik Hauge startet som kokk nummer 4 i dag. (Foto: Morten Holt)

– Når en vinner utropes i kveld, er jeg temmelig sikker på at alle de fem andre vil prøve en gang til. Så fokusert på å nå Bocuse d’Or er nemlig alle disse svært gode kokkene, sier Andreas Myrhvold.

Årets kokk pågår i Mathallen i Oslo hele dagen, og hvem som vinner konkurransen og blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker avgjøres ved 19-tiden i kveld.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS